Завантажте мобільний додаток сайту

На Дніпропетровщині не підтвердився коронавірус у дитини. Про це NikopolNews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Дніпропетровської обласної ради.

Згідно інформації, отриманої NikopolNews , наприкінці минулого тижня у дитини зафіксували стрімкий ріст температури. Дитина контактувала із родичем, що повернувся з Італії.

 Відповідні служби та медики одразу відреагували — провівши необхідні тести, визначили вірус H1N1 . Це звичний для нас грип, який також може важко протікати та давати ускладнення. «Помилкова тривога» якраз показала рівень підготовленості до екстрених ситуацій. Тепер всі служби краще знають свої сильні і слабкі сторони», — прокоментував голова обласної ради Святослав Олійник.

На сьогодні загалом статистика підтверджує, що кількість людей, яких вилікували від коронавірусу, впевнено зростає! За добу — на 3 тисячі осіб. 1 березня цифра становила 41 958, а вже сьогодні 44 895.

«Найбільш небезпечний симптом коронавірусу — це паніка. Сьогодні для нас головною задачею є не тільки протиепідеміологічна готовність. Ми повинні не допустити ні в якому разі повторення «нових санжар» у нашій області. Інакше люди набагато більше ризикують загинути від рук земляків, аніж від виліковної хвороби. Саме тому, у першу чергу, з боку влади ми не маємо права сіяти у маси паніку та необґрунтовані передбачення. Особливо з екранів телевізорів», — зазначив Святослав Олійник.

Окрім того, голова облради зазначив, що з кожним днем ситуація з коронавірусом за статистикою вилікуваних у світі стає кращою. Як і система заходів епідемічної безпеки у Дніпропетровській області. Лікарі у свою чергу запевняють, що небезпеку становить не сама хвороба, а її швидкий перебіг. Але навіть у випадках важкого перебігу медики можуть допомогти. Коронавірус викликає ускладнення у вигляді тяжкої пневмонії. Медицина знає, як її лікувати, — важливо вчасно звернутися по кваліфіковану допомогу.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне