Завантажте мобільний додаток сайту

Бюджет Дніпропетровщини на 2021 рік прийнято. Депутати обласної ради проголосували за новий кошторис на останній сесії цього року. Головний документ області підтримали більшістю голосів, повідомляє NikopolNews , посилаючись на Дніпропетровську обласну раду.

«За» проголосували 103 депутати. Це є рекордним найвищим показником за останні 4 роки, коли обласна рада приймала бюджет. І це є яскравим прикладом консолідованої позиції серед депутатів нового скликання»,

- зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської облради.

Основні пріоритети фінансування 2021 року – освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера, культура та спорт. Проєктом бюджету передбачене зростання соціальних виплат та соціально-захищених видатків. Загалом планується 6,4 млрд грн, це на 8,6% більше, ніж очікувана сума надходжень у 2020 році.

«Незважаючи на карантинні умови та супутні складнощі, ефективний проєкт бюджету був розроблений протягом останнього тижня. Обласна державна адміністрація разом з апаратом обласної ради провели серйозну та кропітку роботу, аби кошторис Дніпропетровщини на 2021 рік був збалансованим та міг забезпечити розвиток усіх сфер життя області»,

 - акцентував Микола Лукашук.

Головні джерела доходу у наступному році – податок на доходи фізичних осіб (64%), податок на прибуток приватних підприємств (19%), рентна плата за надра (14%). Близько половини доходів спеціального фонду надійде з екологічного фонду.

Цього року трансферти з державного бюджету становитимуть 2,4 млрд грн. Найбільше коштів виділено на ремонти доріг – 846,9 млн грн, а також 768, 6 млн – освітня субвенція.

Окремою частиною обласного бюджету запланований фонд боротьби із коронавірусом. Загалом на 2021 рік закладено на це 130 млн грн.

Вони підуть на запровадження усіх необхідних протиепідемічних заходів.

Понад 1,5 мільярди гривень передбачено в обласному бюджеті на проєкти розвитку. Зокрема, це будівництво освітніх, медичних закладів та спортивних об’єктів. З них півмільярди гривень підуть на реконструкцію та капремонти об’єктів житлово-комунального господарства та доріг в області.

Додатково на розгляд депутатів було запропоноване ще одне рішення. Воно передбачає виділення з бюджету поточного року виплат медичним працівникам, які перехворіли на COVID-19. Загальна сума цих виплат становитиме близько 3 млн грн.

«Навіть в умовах карантину та локдауну нам вдалося запланувати збалансований бюджет області. За тиждень завдяки плідній роботі з державною адміністрацією ми змогли майже вдвічі збільшити бюджет розвитку. Це кошти, які підуть на будівництва та реконструкції всією Дніпропетровщиною»,

- розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне