Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1630
1630

Що відбувалося у Нікополі 10 липня 2021 – у “минулому житті” рік тому

Що відбувалося у Нікополі у «минулому житті» рік тому 10 липня 2021

Хвилинка спогадів. Що відбувалося у Нікополі 10 липня 2021 року

Вже 137 днів всі ми живемо у новій реальності. В Україні триває жорстока, кривава, руйнівна повномасштабна війна. Більшість новин сьогодні – про обстріли, вибухи, руйнування, жертви. Гинуть дорослі і діти. Мало не щодня Нікопольщина втрачає на фронті Героїв. Те, що колись було резонансом і шоком – тепер наша страшна буденність. До якої майже звикли. А колишнє мирне життя вже здається таким далеким… Ніби було уві сні.

Але варто іноді абстрагуватись від війни, озиратися назад, переглядати старі фото, згадувати про якісь події. А ще мріяти. І думати про майбутнє. Майбутнє без війни.

Nikopolnews продовжує серію публікацій-спогадів. Пропонуємо згадати разом з нами, що відбувалося у Нікополі рік тому – 10 липня-2021.

10 липня 2021 у нікопольців було декілька приводів для радощів.

По-перше на міський набережній почали встановлювати новий арт-об’єкт – «Біг-Бен», який є копією лондонської годинникової башти.

Що відбувалося у Нікополі 10 липня 2021 - у "минулому житті" рік тому

До цього на дамбі вже встановили копію Ейфелевої вежі. А пізніше тут же з’явився ще й «земний шар». Арт-об’єкти подарувала нікопольцям компанія «Інтерпайп», яка взяла на себе реконструкцію частини набережної. Відкриття реконструйованого відрізку приурочили до Дня Металургів. Нікопольцям нові арт-об’єкти сподобались. Мешканці і гості міста активно робили селфі на їх фоні.

Сьогодні благоустрій Нікополя = на паузі. А компанія «Інтерпайп» активно допомагає фронту.

Ще одним приводом для радощів стала історична перемога ФК «Нікополь» у матчі з командою прем’єр-ліги «Дніпро-1». Гра 10 липня 2021 року завершилася з рахунком 2:1 на користь нікопольців.

Що відбувалося у Нікополі 10 липня 2021 - у "минулому житті" рік тому

Нагадаємо, після короткої серії перемог влітку минулого року футбольний клуб «Нікополь» увійшов у довгу «чорну смугу», переживаючи поразку за поразкою. Врешті наприкінці року місцевими депутатами було прийнято рішення ліквідувати відповідне комунальне підприємство, тобто припинити фінансування клубу з бюджету міста. Ну а через два місяці розпочалася повномасштабна війна, і всім стало не до футболу.

Рік тому, у «минулому житті», на «порядку денному»  в Україні був коронавірус, який вважався однією з головних проблем. Після 24 лютого 2022 року про нього різко всі забули, а у липні 2021-го тема була актуальною.

У Нікополі тоді було не зовсім просто пройти рентген-обстеження. Тому оголошення дитячої лікарні про новий сучасний рентген-апарат і можливість проходження обстеження на ньому стало ще однією радісною новиною.

Що відбувалося у Нікополі 10 липня 2021 - у "минулому житті" рік тому

І до вічних тем. У сусідньому Марганці 10 липня 2021 року проходив мітинг проти «наливайок». А нікопольці, обговорюючи новину у соцмережах, хвалили марганчан і закликали до таких акцій і у Нікополі. Врешті, слова залишилися тільки словами. А наливайки продовжують працювати і у Марганці, і у Нікополі. В цьому питанні війна не змінила нічого.

Що відбувалося у Нікополі 10 липня 2021 - у "минулому житті" рік тому

Далі буде.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×