Завантажте мобільний додаток сайту

Як повідомляв раніше NikopolNews , у Нікополі під час карантину склалася майже катастрофічна ситуація з донорською кров’ю. Її запаси критично знизилися. Наразі стан справ дещо покращився, завдяки активності громадян, але кров все одно необхідна.

Про це NikopolNews дізнався з повідомлення на сторінці Нікопольської станції переливання крові, співробітники якої щиро дякують всім, хто відгукнувся на заклики і став донором.  

«На цьому тижні багато донорів відвідали нашу станцію, багато хто здавав кров адресно, а багато донорів просто поповнювали банк крові для потреб лікарень міста та Нікопольського регіону. Завдяки ВАМ ми маємо трохи кращу ситуацію із запасами крові та її компонентів. Але запаси ще залишаються низькими, тому просимо всіх, хто має бажання та можливість рятувати людські життя, приходити до нас та здавати кров»

- йдеться в повідомленні.

На станції переливання крові нагадують, що донором може стати будь-який громадянин України від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і не має протипоказань.

При собі донору потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код, власникам ID карти обов’язково мати при собі довідку про реєстрацію місця прописки. Потенційних донорів чекають з понеділка по четвер з 8-00 до 13-00, в п’ятницю з 8-00 до 12-00. Телефон для довідок 095-034-22-68

На станції переливання крові запевняють, що їх приміщення дезінфікуються відповідно до рекомендацій МОЗ. У вільному доступі знаходяться засоби для миття рук та антисептичні засоби. Усім відвідувачам тут вимірюють температуру тіла. Люди не ризикують заразитися COVID-19 через процес здачі або через переливання крові, оскільки респіраторні віруси, як правило, не передаються шляхом донації та переливання.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне