Завантажте мобільний додаток сайту

У Нікополі потенційним донорам пропонують взяти участь у акції. Про це NikopolNews повідомляє з посиланням на офіційну сторінку Нікопольської станції переливання крові.

Згідно отриманої NikopolNews інформації, акцію приурочено до Дня донора, який відзначається 14 червня щорічно. Всіх бажаючих запрошують здати кров з 8 по 15 червня і поповнити її запаси. Адже вони, як повідомлялося раніше, суттєво знизилися за період карантину. Кров можна здати з понеділка по четвер з 8-00 до 13-00, в п’ятницю з 8-00 до 12-00. Телефон для довідок 095-034-22-68.

На станції переливання крові звертають увагу на важливість функції донора: 

«14 червня щорічно відзначається Всесвітній День донора. Його мета – підвищити поняття необхідності безпечної крові, її компонентів та препаратів і важливого внеску добровільних донорів крові в національну систему охорони здоров’я.

Донор – це не посада і не фах. Це той, хто з доброї волі, за покликом душі дає свою кров людям, які потребують трансфузійної допомоги.

Кожної секунди у всьому світі у людей будь-якого віку та походження виникає потреба в переливанні донорської крові з різних життєвих причин.

Забезпечення населення Дніпропетровської області здійснюється мережею закладів служби крові, якими щорічно заготовлюється донорська кров та її компоненти при проведенні понад 54 тисяч давань крові, з яких 81 % безкоштовних.

Дніпропетровська обласна станція переливання крові, до складу якої входить і наш структурний підрозділ у м. Нікополі, випускає близько двадцяти найменувань компонентів донорської крові.

Щорічно близько 130 тисяч хворих забезпечуються трансфузійними середовищами, виготовленими із донорської крові.

З року в рік, на жаль, не зменшується кількість гематологічних хворих, які теж потребують донорської допомоги. Для таких хворих, особливо маленьких пацієнтів, щодня заготовлюється такий необхідний, цілющий компонент донорської крові як тромбоцити.

Компоненти донорської крові потрібні щодня, навіть під час епідемії коронавірусної інфекції, тому що жінки народжують, в лікарні поступають військові і травмовані в дорожніх пригодах незалежно від епідеміологічної ситуації. А донорську кров можна заготовити тільки від живої здорової людини.

Всесвітній День донора дає можливість відзначити тих, хто зараз здає донорську кров, відкликаючись на потребу хворих в компонентах та препаратах крові, а також, тих, хто за свої донорські заслуги перед суспільством уже має державні відзнаки.

Так, в області 8809 донорів мають статус «Почесний донор України» та 24 особи носять високе звання «Заслужений донор України», один донор носить звання «Герой України» за високі заслуги перед суспільством.

Щорічно до лав донорів вливаються молоді донорські кадри – студенти, військовослужбовці, працівники поліції. Так, в 2019 р. 35 % осіб від загальноприйнятої кількості донорів були ті донори, які прийшли на кроводачу вперше в житті.

Запрошуємо всіх бажаючих, чуйних, щиросердних громадян взяти участь в акції «Здайте кров і зробіть світ здоровіше».

Кожна доза зданої Вами донорської крові допоможе врятувати одним – життя, а іншим – повернути здоров’я».

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне