Завантажте мобільний додаток сайту

В субботу, 13 червня, о 20.00 біля пам'ятника «Захисник України» відбудеться урочистий захід з вшанування пам'яті українських воїнів, десантників, що загинули в результаті обстрілу літака ІЛ-76 проросійськими терористами біля Луганського аеропорту. Про це NikopolNews дізнався з повідомлення Управління гуманітарної політики Нікопольської міської ради.

Як стало відомо NikopolNews , після урочистого заходу біля Нікопольського краєзнавчого музею на Європейській площі під відкритим небом відбудеться перегляд фільму про ті трагічні події.

«13 червня вся Україна вшановує пам`ять військовослужбовців та членів екіпажу, що загинули у 2017 році в літаку ІЛ–76 над Луганським аеропортом. Згадаємо героїв - нікопольців, хто пішов у небуття, виконуючи свій військовий обов`язок по захисту цілісності та суверенітету нашої держави», - закликають в управлінні.

14 червня 2014 року приблизно о першій годині ночі, терористами так званої ЛНР за підтримки військових Російської Федерації, був збитий український літак ІЛ-76.

В небі над Луганськом загинуло сорок десантників 25-ої окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та дев’ять членів екіпажу. Загибель усіх сорока дев’яти військових, що перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою збройних сил України за період її незалежності.

Російські військові вели постійне радіо-перехоплення і повідомили терористам, що летить український літак. Терористи збили ІЛ-76 за допомогою ПЗРК "Игла" російського виробництва.

Серед загиблих героїв-десантників було троє нікопольців:

  • Рядовий Кулібаба Руслан Миколайович

  • Старший солдат Кузнецов Антон Олександрович

  • Рядовий Москаленко Сергій Олександрович

За період війни з агресором з 2014 по 2020 роки в червні, виконуючи свій військовий обов’язок по захисту цілісності та суверенітету нашої держави поклали своє життя ще троє нікопольців:

  • Солдат Таран Олег Миколайович

  • Старшина Куликов Дмитро Олексійович

  • Старший солдат Гайдук Микола Миколайович

Раніше ми повідомляли про те, що за тиждень вогонь забрав життя двох людей у Нікополі та районі

Рекламные блоки на нашем сайте позволяют нам быть независимым СМИ, а вам – получать оперативную и не проплаченную никем информацию. Просматривая рекламу, вы вносите свой вклад в развитие независимой журналистики Украины

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне