Завантажте мобільний додаток сайту

З 1 серпня 2020 року відкривається сезон полювання на пернату дичину. У зв'язку з цим дозвільна система Нікопольського  відділу поліції нагадує всім власникам вогнепальної зброї  про те, що вони зобов'язані дотримуватися встановлених законодавством правил її зберігання, носіння та перевезення. Про це NikopolNews повідомили у поліції.

Як стало відомо NikopolNews , громадянам пропонують звернути увагу на термін дії дозволу на право зберігання та носіння зброї, щоб уникнути притягнення до адміністративної відповідальності та анулювання дозволу.

Рекомендують суворо дотримуватися правил техніки безпеки при здійсненні полювання, а також не допускати передачі зброї іншим особам, залишати її без нагляду.

Забороняється стрільба на шерех, по неясно видимій цілі, дичині, що сидить на воді ближче 200 м від будівель, будівель, в яких можуть знаходиться люди.

В поліції нагадують, що зброя перевозиться в розібраному, зачохленому вигляді, окремо від боєприпасів. Все вище перераховане регламентується наказом МВС України № 622 – 1998.

Порушників чекає як адміністративна так і кримінальна відповідальність, а саме:

Стаття 174 КУпАП Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.

Стаття 190 КУпАП Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї - тягнуть за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Стаття 191 КУпАП Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів - тягне за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Стаття 192 КУпАП Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 264 Кримінального кодексу України Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів - карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Для проходження перереєстрації власникам необхідно прибути в дозвільну систему Нікопольського відділу поліції , за адресою м. Нікополь, вул. Микитинська, 5 , каб. 21, при собі мати дозвіл на зберігання і носіння, а також зброю.

Крім того, правоохоронці звертають увагу на те, що в разі смерті власника, зброя в п’ятиденний  термін здається в органи поліції на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування майна.

Якщо хтось із спадкоємців хоче стати власником зброї, то вона може бути зареєстрованою на його ім'я у встановленому порядку. Якщо серед спадкоємців немає осіб, які можуть мати або мають право на зберігання зброї, родичі померлого власника повинні в місячний термін продати або подаровано зброю особі, яка має дозвіл на право придбання зброї.

Звертатися до інспекторів дозвільної системи - Соломахи Олександра Павловича, Коваля Андрія Петровича, Касьянова Дмитра Миколайовича.

Прийомні дні: вівторок - з 10.00 до 18.00, четвер - з 10.00 до 18.00. Телефон для довідок: 098-480-38-88.

Дозвільна система Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області

Раніше ми повідомляли про те, що поліція Нікополя нагадала громадянам правила відпочинку у лісі та біля води

Рекламные блоки на нашем сайте позволяют нам быть независимым СМИ, а вам – получать оперативную и не проплаченную никем информацию. Просматривая рекламу, вы вносите свой вклад в развитие независимой журналистики Украины

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне