Завантажте мобільний додаток сайту

Нікопольська Центральна бібліотека розпочала фотопроект «Історія міста на шпальтах газет», - повідомляє NikopolNews з посиланням на сторінку закладу у Фейсбуці.

Співробітники бібліотеки будуть викладати в соціальній мережі фото сторінок «Нікопольської правди», яка довгий час вважалась найстарішою газетою Нікополя, а у 2018-му, у віці 101 рік, була ліквідована депутатами Нікопольської міської ради.

Нагадаємо, перший номер газети з’явився під назвою «Известия Совета рабочих и солдатских депутатов» 2 квітня 1917 року. Надалі назва газети змінювалася на «Вісник Запоріжжя», «Бюлетень Нікопольського Комітету» та «Більшовик». А під назвою «Нікопольська правда» газета вперше була надрукована у квітні 1944 року.

У газети в різні часи були різні тиражі – від скромних 4 тисяч до величезних, як для маленького міста, - 40 тисяч.

Фотопроект «Історія міста на шпальтах газет» бібліотекарі почали з вересня 1960 року. Про що ж писала «Нікопольська правда» 60 років тому?

В бібліотеці зазначають:

В кожному номері газети того часу розміщені матеріали не тільки місцевого значення, а й всесоюзного масштабу. Велика кількість статей про політику, видатних політичних і культурних діячів. Багато уваги приділяється трудовим досягненням передовиків промисловості , сільського господарства та постійна інформація з підприємств міста.

Співробітники бібліотеки відібрали найбільш цікаві публікації про тогочасне життя нікопольців з вересневих номерів газети 1960 року.

З них ми дізнаємося про те, у Нікополі в 60-роки існували прибудинкові комітети, що медики їздили в колгосп допомагати селянам збирати кукурудзу, що на Нікопольщині існували «неправильні чайні» (мабуть, це було щось на кшалт сучасних наливайок), що дніпровські студенти відпочивали у нікопольському санаторії і були задоволені, тощо…

Пропонуємо вашій увазі фото публікацій з декількох номерів «Нікопольської правди» від 09 місяця 1960 року…

В бібліотеці пропонують:

Якщо вас зацікавили старі публікації «Нікопольської правди», ласкаво просимо до читальної зали Центральної бібліотеки міста, де зберігаються всі номери «Нікопольської правди» з 1955 року.

Ранее мы сообщали: Переименование улиц в Никополе: вырезка из газеты 1939 года

Рекламные блоки на нашем сайте позволяют нам быть независимым СМИ, а вам – получать оперативную и не проплаченную никем информацию. Просматривая рекламу, вы вносите свой вклад в развитие независимой журналистики Украины

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне