Завантажте мобільний додаток сайту

Народний депутат від “Слуги народу” Денис Герман, що потрапив до Верховної Ради від Нікополя, Покрова і Нікопольського району, не відобразив у декларації кандидата британську фірму, де він був бенефіціарним власником.

Цю інформацію виявили аналітики Центру протидії корупції, досліджуючи майнові декларації нардепа, - повідомляє NikopolNews , посилаючись на сайт вказаного центру.

Зазначається, що у липні 2019 року тоді ще директор ТОВ “Альфа Косметікс”, балотуючись до парламенту від партії “Слуга народу”, Герман подав декларацію кандидата, яка охоплювала 2018 рік. У ній він, зокрема, зазначив і корпоративні права дружини у згаданій “Альфа Косметікс”. Відповідно до декларації, Оксані Герман тоді належало 9% фірми. Натомість, 91% компанії володіла британська Chaser Commerce LLP. У той же час, згідно з даними ЄДР, саме Денис Герман значився як бенефіціарний власник “Альфа Косметікс, оскільки, ще на початку 2017 року майбутній парламентар отримав контроль над британською фірмою, яку чомусь Герман в декларації не вказав.

У червні 2019 року діяльність Chaser Commerce LLP була припинена, а “Альфа Косметікс” вже під назвою “Герман Консалтинг” повністю перейшла під контроль Оксани Герман.

Британська компанія мала значні обороти, а перед ліквідацією витрати завищили таким чином щоб залишити мінімальний нерозподілений прибуток. Так, Chaser Commerce LLP за період до 31 січня 2019 року вказала доходи 1,4 млн фунти, до січня 2018 року – 1,6 млн фунтів, а до 31 січня 2017 року – 2,4 млн фунти. Відповідно до фінансових звітів, компанія займалась торгівленю та наданням послуг. У цей же час українське дочірнє підприємство не було таким успішним, вказуючи від 10 до 70 тис грн доходу за рік.

Водночас компаніями-засновниками Chaser Commerce від моменту створення у 2014 році й аж до закриття в 2019-му були фірми Krontex Services Ltd і Nostrex Services Ltd з реєстрацією в Белізі – офшорній зоні, де з місцевого бізнес-реєстру можна дізнатися хіба що, чи працює компанія на даний час.

При цьому Krontex і Nostrex згадувалися у схемі оплати лобістів Юлії Тимошенко у 2014 році через підконтрольну компанію Wargrave Trading LLP.

Окрім цього, Wargrave Trading фігурувала у списку грошових переказів за 2014 рік, який оприлюднила Генпрокуратура наприкінці грудня 2015 року нібито після обшуків у Геннадія Корбана.

Також Krontex Services Ltd і Nostrex Services Ltd згадуються в обвинувальному акті стосовно екс-нардепа Миколи Мартиненка та екскерівника ПАТ “ОГХК” Руслана Журила. Зокрема, обидві фірми підтвердили, що володіли компанією Wargrave Trading LLP як номінальні і довірчі власники від імені Руслана Журила. А вже з рахунку Wargrave Trading LLP кошти перераховувались на рахунок  компанії Dallas Fuel SA, звідки витрачались на потреби Мартиненка, зокрема, оплату його адвокатів та послуг для членів його сім’ї.

Щоб оперативно отримувати новини Нікополя і регіону, підписуйтесь на наш Телеграм

Раніше ми повідомляли: В Никополе назначили замов городского головы: как прошла сессия горсовета 9 декабря
Копіювати посилання на матеріал
Автор: Администратор

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне