Завантажте мобільний додаток сайту

Як повідомляв раніше NikopolNews , в ЗМІ з’явилася інформація про наміри влади скасувати пільги на електроенергію для мешканців 30-кілометрових зон АЕС. Мешканці Нікополя звернулися до влади з проханням захистити їх право на пільги.

Згідно інформації, отриманої NikopolNews, спочатку звернення до нікопольського міського голови А. Фісака та народного депутата України Д. Германа направила спілка «Громадянський дозор». Про це повідомив її голова Юрій Бабінін.

У зверненні йдеться про таке:

«У зв’язку з повідомленнями українських ЗМІ щодо намірів НКРЕКП скасувати на засіданні 3.01.2020 року знижений на 30% тариф на електричну енергію для побутових споживачів, які проживають у радіусі 30 км від атомних електростанцій, просимо вас захистити соціально-екологічні права ваших виборців і терміново звернутись до Президента України, Уряду, НКРЕКП та інших центральних органів влади, а також інших депутатів всіх рівнів із закликом не допустити прийняття цього антисоціального рішення в умовах зростання ризиків проживання населення м. Нікополя, що мешкає у 30-ти км. зоні Запорізької АЕС, викликаних продовженням експлуатації старих реакторів станції, що відпрацювали проектні терміни та подальша експлуатація яких призводить до подальшого накопиченням значних обсягів високорадіоактивних ядерних відходів у СВЯП ЗАЕС, розташованих за 10 км. від м. Нікополя.

Просимо підтримати і використати у ваших зверненнях Резолюцію мітингу мешканців м. Нікополя, яка була спрямована на адресу Президента України у 2019 році (додається).

Про вжиті заходи просимо повідомити.

З повагою, голова спілки «Громадянський дозор», Юрій Бабінін.

У «Громадянському дозорі» зауважують, що у п. 12 Резолюції мирного зібрання мешканців м. Нікополя у захист життя, конституційних прав і здорового майбутнього жителів 30-ти км. зони спостереження Завпорізької АЕС від 26.04.2019 року міститься вимога «Забезпечити пільговий безлімітний режим споживання електричної енергії у зоні спостереження ЗАЕС у розмірі не менше 50% від діючих тарифів для населення», тобто до норми, яка була ще запроваджена у радянський час. В Україні цю норму спочатку скоротили на 20% відсотків, а тепер мають намір скасувати повністю.

Пізніше звернення до центральних органів влади з`явилося на офіційному сайті Нікопольської міської ради. Його текст наступний:

«Від імені виконавчого комітету міської ради і особисто Нікопольського міського голови Андрія Фісака надіслано Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністру енергетики та захисту довкілля України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Народного депутата України Германа Д.В. щодо скасування зниження тарифу на електричну енергію для побутових споживачів, які проживають у радіусі 30-ти кілометрової зони спостереження Запорізької атомної електростанції.

Лист містить у собі прохання про не допущення прийняття рішення щодо скасування діючого тарифу на електричну енергію для побутових споживачів, які проживають у радіусі 30-ти кілометрової зони спостереження Запорізької атомної електростанції, у розмірі 70 % від діючого тарифу, що передбачається розглянути Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) 3 січня 2020 року».

Раніше ми повідомляли, що у Марганці місцева влада звернулася до свого депутата ВР з проханням захистити права мешканців міста на пільги.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне