Завантажте мобільний додаток сайту

За підсумками 2019 року близько 400 сімей у Нікополі змушені повернути державі нараховані їм субсидії. Про це NikopolNews дізнався з повідомлення на сайті Нікопольської міської ради.

Згідно інформації, отриманої NikopolNews, субсидії змушені повернути громадяни, які подали до управління соціальної політики недостовірну інформацію, що вплинула на розмір субсидії, право її отримувати, або не надали інформацію в повному обсязі.

Повідомляється, що є родини, які мають повернути чималі суми – до 10-20 тис. грн. Виявляються недобросовісні отримувачі під час перевірок за результатами верифікації субсидій у Міністерстві фінансів України.

В 2020 році продовжуються перевірки. Міністерством на початку січня надано чергові списки для перевірки отримувачів субсидії.

В управлінні соціальної політики звертають увагу, що на даний час враховуються при призначенні субсидії не лише купівля/оплата послуг на суму, що перевищує 50 тис. грн., але й  набуття іншим законним способом права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм).

Тому, якщо ви отримали спадщину, отримали в дар майно, транспорті засоби, необхідно терміново повідомити про це Управління, надавши підтверджуючі документи.

Сума субсидії, перерахованої надміру внаслідок подання громадянином документів з недостовірними відомостями, повертається в повному обсязі за вимогою Управління до Державного бюджету.

Громадянин несе відповідальність за подані відомості про склад сім’ї, доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

У разі, коли громадянин добровільно не повернув надміру перераховану суму субсидії, питання про її стягнення вирішується у судовому порядку.

Якщо ви в чомусь не впевнені, отримати необхідну інформацію можна за телефоном (066) 9483106 або за адресою: вул. Отаманська, буд. 2.

Раніше ми розповідали, як отримувачам не втратити субсидію.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне