Завантажте мобільний додаток сайту

Нікопольцям повідомили про наміри уряду змінити нормативи користування комунальними послугами для отримувачів субсидії. Що саме планується і якою буде процедура? 

Згідно інформації, отриманої NikopolNews , з метою забезпечення надання громадянам житлових субсидій на період встановлення карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), Урядом планується збільшення на 50 відсотків соціальних нормативів на користування:

електричною енергією;

холодною водою, водовідведенням;

природним газом для приготування їжі і підігріву води.

Увага! При цьому нормативи електроенергії та природного газу на опалення не змінюються.

У разі прийняття відповідних законодавчих актів та надходження відповідного програмного забезпечення, Управлінням соціальної політики Нікопольської міської ради буде проведено перерахунок розміру субсидій з урахуванням нових соціальних нормативів. Зміна розміру субсидії буде індивідуальною для кожного домогосподарства, не існує чітко визначеного граничного рівня доплати. Виплата буде проводитись разом з сумами призначеної субсидії за місяць, в якому буде здійснено перерахунок.

Крім того, увагу громадян звертають на те, що у зв’язку зі зменшенням тарифу на газопостачання, у березні 2020 року розмір призначеної субсидії зменшився. Наприклад, для пенсіонера, зареєстрованого в двокімнатній квартирі з газовим опаленням і пенсією 2685,00 грн., в лютому 2020 року розмір призначеної субсидії складав 860,32 грн., то в березні 2020 року – 784,95 грн.

Також мешканцям міста нагадують, що фінансування виплати готівкової субсидії здійснюється за рахунок бюджетної програми з державного бюджету і виплата не проводиться у визначене число місяця, а здійснюється управлінням соціальної політики лише після надходження коштів на зазначені цілі.

Зазвичай, мешканці отримували у поточному місяці до 10 числа готівкову субсидію за попередній місяць. Фінансування субсидії у безготівковій формі проводиться Мінсоцполітики після обробки АТ «Ощадбанк» всієї необхідної інформації наприкінці поточного місяця за попередній.

Отримати всю необхідну інформацію можна за телефоном (066) 9483106.

Управління соціальної політики

Раніше ми повідомляли про те, що у Нікополі та Марганці оголошено благодійні акції, метою яких є допомога самотнім, літнім людям та іншим соціально незахищеним категоріям населення

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне