Завантажте мобільний додаток сайту

У Нікополі пройде «Майстерня міста» на екологічну тематику. В тижневій програмі: майстер-класи, семінари, концерти, візит першої в Україні референтної мобільної станції моніторингу повітря та ще багато чого цікавого і пізнавального. Про це NikopolNews, який виступає інформаційним партнером заходу, розповіли організатори.

У цьому році Нікополь приєднався до програми малих грантів міжнародного проекту «Чисте повітря для України», який з 2018 року реалізується спільними зусиллями чеської неурядової організації ARNIKA і коаліцією українських громадських екологічних організацій «Кампанія за чисте повітря в містах Східної України» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках TRANSITION Promotion Program.

Тому з 19 по 26 серпня в Нікополі, Марганці та Покрові пройдуть виставки екологічної тематики для популяризації громадського моніторингу повітря в Україні.

Громадська організація "Міжнародна екологічна безпека" є партнером і учасником проекту в містах Нікополь, Марганець та Покров і впроваджує в Нікопольському регіоні систему громадського моніторингу повітря в рамках грантового проекту - «Nikopol CLEAN Air Monitor».

З квітня цього року вже було встановлено 5 станцій моніторингу (дані відображаються на сайті - https://eco-city.org.ua/), крім того планується зібрати 45 тис. грн. на придбання додаткових станцій моніторингу повітря, в тому числі з датчиками вимірювання радіаційного фону і мобільної станції моніторингу Sapphire-32.

Всіх мешканців запрошують міста взяти участь в обговореннях, презентаціях, семінарах і майстер-класах, які будуть проходити з 19 по 26 серпня у Молодіжному сквері за підтримки Нікопольської міської ради.

Для підприємств та підприємців міста надається можливість участі у виставці-ярмарку в ці святкові дні. Підприємства, які підтримають проект, отримають можливість презентувати себе і свої товари та послуги.

А громадські організації міста запрошуються для проведення освітніх заходів і презентацій з актуальних для міста тем екологічного та соціального розвитку.

Виставка буде проходити в Молодіжному сквері біля виконкому протягом тижня.

Тут будуть встановлені інформаційні плакати, що розповідають про діяльність проекту, будуть представлені прилади громадського моніторингу повітря, а в мобільному будиночку будуть проходити семінари, презентації, майстер-класи та телемости за участю експертів з інших міст.
Поруч на відкритому повітрі будуть розташовані стенди підприємств і громадських організацій, які підтримали проект.
Одне з головних завдань виставки - презентувати нову розробку українського проекту EcoCity - унікальну мобільну станцію моніторингу атмосферного повітря Sapphire-32. Ця станція не вимагає стаціонарної фіксації, дозволяє цілодобово проводити незалежну оцінку якості атмосферного повітря в будь-якому місці по більш 15 параметрам.
Sapphire-32 від EcoCity - це інноваційна розробка українських технічних експертів і молодих винахідників, школярів з Івано-Франківська, яка виведе на новий рівень адвокацію у сфері захисту прав громадян на чисте і безпечне повітря в Україні.

Також буде представлений онлайн-каталог «ЕКО свідомий і СОЦ відповідальний бізнес» - створений для Нікопольського регіону в рамках цього проекту силами школярів м Нікополя.

Програма заходів в рамках «Майстерня міста Нікополь 2020 - ЕКО виставка»  (у Програмі можливі зміни)

Перший день (середа) 19 серпня

15.00 - відкриття виставки. Телеміст з містами учасниками проекту.
16.00 - 17,30 - Майстер клас «Планування комфортних громадських просторів в співпраці з владою та громадою"

Другий день (четвер) 20 серпня

Приблизно з 14.30 до 15.30 - Презентація станцій громадського моніторингу повітря
15.30- 17.00 - Круглий стіл "Чи можливо зберегти алею каштанів у Нікополі. Методи лікування дерев"

Третій день (п'ятниця) 21 серпня

Приблизно з 14. 00 - Соціальне підприємництво у Нікополі
16.00 - 18.00 - Як впровадити Шкільний громадський бюджет в Нікополі за моделью Ради Європи
З 14.00 до 19.00 - Майстер-класи під відкритим небом (звертайтесь для участі у програмі)

Четверний день (субота) - 22 серпня

Виставка-ярмарок, презентації підприємств, майстер-класи,
Концертна програма

П'я тий та шостий день (неділя та понеділок) - 23 та 24 серпня

Виставка-ярмарок, презентації підприємств, майстер-класи,
Концертна програма
Загальноміський захід до дня Незалежності України на Європейський площі (приблизно з 10.00 до 22.00)

Сьомий день (вівторок) - 25 серпня

Приблизно з 15.30 до 17.30 - Методика CivicLab проекту Ради Європи для розробки Стратегій міста Нікополь

Восьмий день (середа) - 26 серпня


13.00-15.00 - відкрите засідання Громадської екологічної ради при Дніпропетровській ОДА
15.00-17.00 - заключна пресс-конференція "Результати вимірювать станціями громадського моніторингу повітря та реферної станції "ЕОЛ-1"


Анонс заходів на 26 серпня: 

В Нікополь приїде перша в Україні референтна мобільна станція моніторингу повітря «ЕОЛ-1» і представниками КП "Центр екологічного моніторингу ДОР" (Дніпро) будуть проведені виміри параметрів повітря. Це дозволить порівняти свідчення станцій громадського моніторингу повітря і дані сертифікованих лабораторних досліджень.

Результати досліджень будуть представлені на фінальній прес-конференції проекту, яка відбудеться 26 серпня з 15.00 до 17.00. (Захід буде також транслюватиметься через платформу ZOOM і сторінки проекту в соц мережах)

Участь в заходах вже підтвердили:

  • заступник голови Дніпропетровської обласної ради - начальник управління з питань екології Ангурець О.В.
  • представників Департаменту екології Дніпропетровської області
  • представники КП "Центр екологічного моніторингу ДОР"
  • представники Громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації
  • і інші експерти-екологи з інших міст України.

Також буде можливість взяти участь та долучитися до обговорень в онлайні через платформу ZOMM

Вхід на захід НА УСІ ДНІ:

https://us02web.zoom.us/j/89119898019

Ідентифікатор конференції: 891 1989 8019

Більше інформації про програму заходу можете дізнатися в наступних анонсах на сторінці https://www.facebook.com/NikopolAirCLEAN і за телефонами 099-303-32-32 або 066-563-51-12, 063-514-59-49, 067-537-60-44.

Так проходила «Майстерня міста» в інших населених пунктах України

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне