Завантажте мобільний додаток сайту

Нікополь у особі новообраного депутата міської ради Олега Фельдмана, який також керує фондом «Нікополь туристичний», взяв участь у зустрічі представників туристичного бізнесу з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм. Про це  NikopolNews повідомляє, посилаючись на допис Олега Фельдмана у Фейсбуці.

Депутат нагадав, що аналогічна зустріч за ініціативою Асоціації Індустрії Гостинності України відбулася рік тому. У зустрічі взяли участь українські туроператори та асоціації, зокрема і Благодійний фонд «Нікополь туристичний».

Результатом зустрічі у минулому році стало 10 конкретних пропозицій від турбізнесу щодо необхідних змін в інфраструктурі у 2020 році.

Хоч цей рік був доволі складний, практично з усіх 10 питань команді міністерства вдалося зробити суттєві зміни. Серед піднятих питань були і необхідність капремонту доріг до Нікополя з Дніпра і Запоріжжя,

- зазначає Олег Фельдман.

У новій zoom-зустрічі 24 грудня 2020 року взяли участь голова Державного агентства із розвитку туризму Мар’яна Олешків, міністр інфраструктури Владислав Криклій, керівництво Укрзалізниці.

Спілкуючись із міністром, я подякував за розпочатий капремонт траси Дніпро-Нікополь (Р73), на завершення капремонту останньої її дільниці нікопольці очікують у 2021 р. Також подякував за оперативне відновлення Олексіївського мосту (що рухнув) на трасі Н23 під Нікополем,

- повідомив депутат.

Крім того, він поставив декілька питань щодо інших доріг, а саме:

  • На коли запланований капітальний ремонт траси Н23 на відрізку Кривий Ріг-Нікополь-Запоріжжя? Адже у 2020 р. була відремонтована лише ділянка цієї національної траси від Кропивницького до Кривого Рогу. Вся інша ділянка до Запоріжжя залишається однією з найгірших в Україні.
  • На коли запланований капремонт автошляху за напрямком Нікополь-Нова Каховка (Херсонщина), що включає у себе відрізки трас: Н-23 (Нікополь-Мар’янське), Т-0403, Р-47 (Мар’янське-Нова Каховка)?

Ці питання міністр взяв до уваги і пообіцяв відповісти після зустрічі (у відео на 1 ч. 50 хв.).

Також Олег Фельдман запропонував Мінінфраструктури та Укрзалізниці розглянути можливість подовжити маршрут швидкісного транспорту ІНТЕРСІТІ за напрямком Київ-Запоріжжя до Нікополя. Аби кияни могли діставатися до Нікополя швидко і комфортно.

Це всього плюс 80 км до маршруту,

- зазначає Олег Олександрович.

На це питання (на 1 ч 11 хв.) відповів Олександр Перцовський - член правління, директор філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця». Олександр позитивно поставився до такої можливості. У січні 2021 року буде час на опрацювання пропозиції. І при вдалому попередньому етапі в березні 2021 року можна буде реально розпочати відпрацювання руху потягів по маршруту і вивчення реального попиту.

Щоб оперативно отримувати новини Нікополя і регіону, підписуйтесь на наш Телеграм

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне