Завантажте мобільний додаток сайту

8 грудня у Крайовій Канцелярії Січеславського товариства українського козацтва  відбулося подвійне свято. Перше – привітання побратимів з Міжнародним днем волонтера та Днем Збройних сил України, в якому взяли участь воїни АТО, волонтери, представники Чортомлицької, Базавлуцької і Микитинської січей, що входять до Війська Запорізького низового під керівництвом крайового отамана Володимира Євтушенка.

Люди, пройшовши крізь пекло війни, не дуже говіркі – даються взнаки тяжкі поранення, втрата друзів, тож частіше погоджуються на коротенькі інтерв’ю, ніж на довгу розмову. Цього разу моїм співбесідником був полковник прикордонних військ України, командир окремого штурмового батальйону Василь Думанський, який під час заходу  приймав хліб-сіль від  берегинь.

Друге свято пов’язане з мирним життям та мистецтвом –  «бойове хрещення» прийняв новостворений гурт «Микитинці» під керівництвом місцевого соловейка Анатолія Боброва. Глядачі оплесками дякували за натхнені патріотичні пісні і витирали вологі очі під час виконання творів, пов’язаних з війною.  А за смачнючим кулішом взяла верх  лірична атмосфера – пісня «Розляглись тумани» змусила згадати молодість та посміхатися козаків різних вікових категорій.

Здається, все – привітання прийняли, концерт подивилися, артистам поаплодували, кулішом посмакували, пора і по домівках,  але ніхто не поспішав. Всіх присутніх було запрошено до другої кімнати на цікаву екскурсію з історії українського запорізького козацтва, яку провів очільник невеличкого музею Анатолій Салюк.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне