Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
843
843

У Марганці священники УПЦ заявили, що відмовилися від Москви – ЗМІ

У Марганці священники УПЦ заявили, що відмовилися від Москви – ЗМІ

У Марганці священники УПЦ заявили, що ухвалили рішення про відділення від московської церкви та засудження аморальної діяльності кирила гундяєва. Відповідне рішення було ухвалено на Соборі місцевих священнослужителів. Про це пише Армія Інформ, передає Nikopolnews.

Зазначається, що зібрати священників вирішив отець Василій — настоятель храму Святого Преображення Господнього та палкий прихильник ідеї про те, що в Україні має бути одна православна церква. Священнослужитель вважає недоречним розподіл на ПЦУ та УПЦ і наголошує на важливості спільного та повномасштабного переходу всього богослов’я до єдиної православної церкви.

«Цей Собор не можна було відкладати. У нас у Марганці був один прихід ПЦУ, інші ж були — УПЦ. І нам завжди договорювали те „мп“, проте в нас не було вже в документах приставки „московського патріархату“. Тепер ми всією громадою відмовились від москви і не згадуємо їхнього патріарха на службі. Звичайно, потрібно ще деякий час для того, щоб переробити літературу та церковні тотеми, але завжди ми молимось за Україну, за наших воїнів», — зауважив Отець Василій.

Настоятель храму Святого Преображення Господнього впевнений, що церква має бути надійним тилом у протистоянні з росією, а не ігнорувати війну. З особливим трепетом отець Василій ставиться до українських військових: молиться за те, щоб Бог зберіг їхні життя, та освячує транспорт, на якому воїни вирушають на позиції.

«Нам потрібна лише перемога, адже домовленості з росією, як показує досвід, не зупиняють агресію з боку окупантів. Я молюся кожного дня за те, щоб якомога скоріше всі українці могли без страху жити на мирній землі, адже люди дійсно налякані, навіть на свята до церкви приходить не більше ніж двадцять парафіян», — каже священник.

Як символ незламності українців кореспонденти АрміяInform подарували отцю Василію свіжоспечений хліб з Марганецького хлібозаводу, який вже відновив роботу після ураження ворожим снарядом.

Росіяни заявили, що знищили у Дніпрі цех зі збору тактичних ракет: Резніченко показав фото

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×