Завантажте мобільний додаток сайту

Оптичний інтернет навіть у найменших містах і селах – задача номер один для мінімізування «цифрового розриву». До областей, які  успішно долають цю проблему приєдналась Дніпропетровщина. Про це NikopolNews повідомили в прес-службі компанії.

Як стало відомо NikopolNews , більше ста кілометрів прокладеної оптики та інтернет тепер доступні жителям Преображенки, Микільського-на-Дніпрі, Водяного, Девладового, Василівки-на-Дніпрі, Військового, Булахівки, Мар'ївки, Ордо-Василівки, Божедарівки, Вільного, Олексіївки, Зорі, Саївки, Саксагані та Грушуватки.

Розвиває покриття в області в рамках довгострокового проєкту компанія Укртелеком  спільно із європейськими партнерами. Головна мета проєкту – збільшити інтернет-покриття в регіонах та полегшити роботу медичних установ, сільрад та навчальних закладів. Подолання цифрової нерівності є одним з пріоритетних напрямків у розвитку цифрової економіки, а також одним з показників якості життя в сучасному світі.

Завдяки новозбудованій мережі, жителям також стали доступні сучасні телекомпослуги – інтернет на швидкості до 200 Мбіт/с чи навіть 1 Гб/с, та Інтерактивне ТV.

На сьогодні, інтернетом від Укртелекому користуються у 2430 населених пунктах України. А в Дніпропетровській області ця цифра сягає 75.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне