Завантажте мобільний додаток сайту

У міськвиконкомі Марганця сьогодні, 28 вересня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це NikopolNews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Марганецької міської ради.

Заступник міського голови Андрій Приймак  ознайомив присутніх з вимогами Постанов Кабінету Міністрів України про  затвердження невідкладних  заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Під час засідання присутні заслухали інформацію в.о директора КП «Марганецька центральна міська лікарня» ММР» Олени Соломахи. Вона доповіла, що на сьогодні в інфекційному відділенні перебувають 2 хворих на пневмонію. Пацієнти пройшли ПЛР-тести, які виявилися негативні.

Станом на 28 вересня у місті зареєстровано 2 випадки захворювання на COVID-19. Зазначені хворі знаходяться на лікуванні у Нікопольській міській лікарні.

Також на сайті Марганецької міської ради розміщене відео, у якому Олена Соломаха розповіла про те, що в лікарню Марганця був госпіталізований пацієнт з пневмонією та негативним тестом на коронавірус. Проте, людині ставало гірше, її перевели до реанімації, і зробили повторний тест, який виявився позитивним. 10 медиків, що контактували з хворим, знаходяться на самоізоляції.

Начальник Марганецького МВ ГУ ДСНС України Сергій Зінченко доповів, що працівниками відділу 33-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області ведеться інформування населення щодо запобігання захворювання на COVID-19.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісія ТЕБ та НС вирішила:

1.1. Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року № 848 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641”внести до протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від  29 липня 2020 року № 41 (зі змінами) продовжити виконання карантинних заходів та заборонити до 31 жовтня 2020 р.:

  • Проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо);
  • Відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.
  • Провести широке інформуваня та роз’яснювальну роботу серед населення шодо протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки.
  • Забезпечити проведення та дійовий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у транспортних засобах, що здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів, та у місцях масового скупчення людей (зупинки транспорту, автомобільні, залізничні вокзали, станції та інші місця, де перебувають пасажири, місця проведення масових заходів, що проводяться відповідно до вимог постанови КМУ № 641, супермаркети, місця торгівлі продовольчими товарами, в тому числі ринки, тощо).
  • При формуванні місцевого бюджету на 2021 рік передбачити видатки, які будуть спрямовані на запровадження посилених протиепідемічних заходів та боротьбу з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території міста Марганця;
  • Забезпечити належний контроль за виконанням обмежень, передбачених “зеленим” рівнем епідемічної небезпеки, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (із змінами).

Раніше ми повідомляли: На Дніпропетровщині 66 нових випадків коронавірусу, в тому числі в Марганці

Рекламные блоки на нашем сайте позволяют нам быть независимым СМИ, а вам – получать оперативную и не проплаченную никем информацию. Просматривая рекламу, вы вносите свой вклад в развитие независимой журналистики Украины

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне