Завантажте мобільний додаток сайту

У Марганці проживають непрямі нащадки великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Про це NikopolNews розповідає, посилаючись на сюжет прес-служби Марганецької міської ради.

В сюжеті йдеться про дівчинку – талановиту скрипачку, ученицю Марганецької школи мистецтв Аліну Дяченко. В інтерв’ю журналістам Аліна розповіла про зв’язок з родиною великого поета і поділилася цікавою історією про портрет Шевченка, намальований відомим художником, двоюрідним онуком Кобзаря Фотієм Красицьким.

Фотій Красицький — онук старшої сестри і няньки Тараса — Катерини Шевченко

Довгий час портрет Кобзаря зберігався в цій родині, передаючись з покоління у покоління. Він був сімейною реліквією. А у 2008 році прабабуся Аліни подарувала його Марганецькій гуманітарній  гімназії, і тепер портрет зберігається там.

Від редакції: розповідаючи про зв’язок з Шевченком, Аліна сказала, що її прабабуся і бабуся поета були сестрами. Очевидно, дівчинка щось наплутала, адже бабуся Шевченка і її сестра народилися аж у 18 сторіччі, і ровесниця бабусі Шевченка просто не може бути прабабусею сучасної  дитини). Можливо, Аліна мала на увазі пра-пра-пра…, а можливо, припустилася іншої неточності щодо лінії зв`язку.

Деталі – в цікавому сюжеті від прес-служби Марганецької міської ради.

Щоб оперативно отримувати новини Нікополя і регіону, підписуйтесь на наш Телеграм

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне