Завантажте мобільний додаток сайту

Будинок творчості дітей та юнацтва міста Покров  увійшов до  трійки кращих закладів позашкільного спрямування  Дніпропетровщини. Про це NikopolNews  повідомляє з посиланням на сайт Покровської міської ради.

Такі результати обласного рейтингу  активності й  успішності в 2019-2020 навчальному році колективів БТДЮ.

Високі позиції покровчани утримують четвертий рік поспіль. Серед досягнень гуртківців перемоги на міському,  обласному, всеукраїнському та навіть на міжнародному рівнях.

Так, міжнародні перемоги в скарбничку досягнень будинку творчості принесла Колективна радіостанція і в черговий раз підтвердила  своє лідерство  у рейтингу найкращих радіостанцій України. Вихованці  талановитого наставника, Почесного громадянина міста Миколи Голуба продемонстрували високий рівень  теоретичної та практичної підготовки у цілому ряді змагань та турнірів усіх рівнів.

Основною ударною силою команди стали кандидати  у майстри спорту Ілля Рабольт і Микола Коробка,  Арсеній Скворцов, Іван Кучеренко, Катерина Могилевець.

Традиційним учасником  та лідером змагань з автомодельного спорту на Всеукраїнському  кордодромі є команда автомодельного гуртка БТДЮ.  У минулому році автомоделісти Покрова разом зі своїм наставником Володимиром Томіловим  вибороли І місце на Чемпіонаті України серед юніорів, перемагали й на інших  всеукраїнських та обласних змаганнях.

Серед лідерів автомодельного спорту можна визначити майстрів спорту Анну Булку, Романа Діденка, Марію Марчук, юних  спортсменів Нікіту Щербака, Світлану Прус. Аліну Чепінську.  Діану Подольську та інших.

Відмінні результати на рівні України у минулому навчальному році  продемонстрували  вихованці  авіамодельного гуртка, який веде Олександр Каратаєв.

На Всеукраїнських відкритих змаганнях  учнівської молоді у складі  команди Дніпропетровської області вибороли І командне місце та срібло в категор «Повітряний бій» - Денис Дощенко (механік), Олексій Яценко (пілот). Двоє авіамоделістів своїми результатами підтвердили  звання кандидатів у майстри спорту.

Вагомі досягнення має і колектив школи робототехніки, що з 2018 року створений на базі БТДЮ.

У школі діти  займаються за напрямками 3Д графіка, основи програмування та основи електроніки «Ардуіно» разом з керівниками Наталією Гриценко, Олександром Костенком та  Юрієм Якимовим.

Переможцями обласного фестивалю робототехніки 2020 року   з програмування стали Іван Матвєєв (1 м.), Максим Левін (2 м.). В категорії «Сумо для автомобілів» 1 місце посів Денис Сичов.

Вихованці школи робототехніки стали призерами обласних змагань з комп’ютерної графіки та анімації, обласного конкурсу «Капітошка», «Комп’ютерна перлинка», «Олімпіада з офісного програмування» та інші. Серед переможців Денис Сичов, Максим Левін, Діана Кравчук, Яна Коновалова, Ігор Яловий, Кіра Коняхіна та інші.

Багаторазовими учасниками і переможцями обласних конкурсів і творчих проектів є вихованці гуртків  дизайну, паперопластики та декоративно-прикладного мистецтва «Креатив-group», «Колібрі», керівники Ольга Бондар та Єлизавета Ключнікова. Такі заняття сприяють  розвитку творчого мислення, формують естетичні потреби та смаки.

На рахунку колективів перемоги на Всеукраїнському конкурсі «Український сувенір», «Новорічна композиція», «Край 5-и Січей», в обласній експрес-виставці «Знай і люби свій рідний край»,  в  регіональній  дитячо-юнацькій виставці науково-технічної та декоративно-прикладної творчості «Наш пошук і творчість – у тобі, Україно!».

Загалом протягом 2019-2020 навчального року вихованці Будинку творчості взяли участь у 31 заході з технічної творчості всеукраїнського та міжнародного рівнів. Зі 101  учасника – 81 призер.

За словами директора БТДЮ Ніни Якимової, таким результатам сприяла злагоджена робота  колективу Будинку творчості,  міської влади, управління освіти через співпрацю з батьківською громадськістю.

Раніше ми повідомляли: Стали відомі результати виборів міського голови та депутатів у Покрові

Копіювати посилання на матеріал
Автор: Администратор

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне