Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2773
2773

Хто втратив право на виплати одиноким матерям і малозабезпеченим: роз’яснення управління соцполітики Нікополя

Хто втратив право на виплати одиноким матерям і малозабезпеченим: роз’яснення управління соцполітики Нікополя

Допомога на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям призначається згідно зі змінами в законодавстві, прийнятими з 01.07.2020 року, тому значна кількість отримувачів допомоги втратила право на її призначення, – нагадує Nikopolnews, посилаючись на управління соціальної політики Нікопольської міської ради.

При визначенні права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, враховується рівень доходів сім’ї, факт працевлаштування, а також майновий стан сім’ї.

З 01.07.2020 року Порядком надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям визначено умови за яких допомога НЕ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ, а саме :

1.У складі сім’ї є працездатні особи старше 18 років, які в період, за який враховуються доходи для розрахунку розміру допомоги, не працювали, не проходили військової служби, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не здобували освіти за денною формою, не були зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу, сумарно більше ніж три місяці.

Виняток становлять особи, які доглядали:

за дітьми до трьох років або шести років (за наявності медичного висновку лікарсько-консультативної комісії), за дітьми, хворими на тяжкі захворювання (перелік визначений Урядом), яким не встановлено інвалідності;

  • за особою з інвалідністю І групи, за особою з інвалідністю ІІ групи внаслідок психічного розладу;
  • за дитиною з інвалідністю віком до 18 років;
  • за особами, які досягли 80-річного віку.

2.Протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням допомоги будь-хто з членів сім’ї здійснивкупівлю земельної ділянки, житла, транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних) на суму понад 50 тис. гривень.

3.У власності сім’ї є інше житло, крім житла, яке розташоване на тимчасово окупованих територіях або на лінії зіткнення, або житла, непридатного для проживання, що підтверджено актом обстеження технічного стану житлового приміщення.

4.У власності сім’ї є більше ніж один автомобіль, транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з дати випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа).

Жодних виключень чинним законодавством не передбачено.

Хто втратив право на виплати одиноким матерям і малозабезпеченим: роз’яснення управління соцполітики Нікополя

При визначені права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям враховують доходи за два квартали, що передують місяцю звернення за даними. Інформацію про доходи надають на запит Управління  Державна податкова служба та Пенсійний фонд України. Тобто, заявник декларує всі види доходів членів сім’ї, а підтвердження повинно надійти з офіційних джерел, та надає дані про доходи, які відсутні в офіційних джерелах. Тому, ті одержувачі допомоги, які є працездатними та не працюють, не сприяють своєму працевлаштуванню через центри зайнятості – права на допомогу не мають.

За більш детальною інформацією щодо призначення державних допомог звертатися за телефоном (099) 5408535.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×