Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1537
Без категорії
1537

[:ru]В Никополе был зафиксирован мор рыбы[:ua]У Нікополі було зафіксовано мор риби[:]

[:ru]В Никополе был зафиксирован мор рыбы[:ua]У Нікополі було зафіксовано мор риби[:]

[:ru]В Никополе специалистами был зафиксирован мор рыбы, сообщает Nikopolnews, ссылаясь на информационное агентство МОСТ-Днепр.

С мором рыбы представители рыбинспекции сталкиваются ежегодно. С началом горячей поры, а это июль, температура воды начинает подниматься до 23-25 градусов, запуская процессы отмирания водорослей. Об этом на пресс-конференции в ИА «Мост Днепр» рассказал заместитель начальника управления государственного рыбного агентства в Днепропетровской области Константин Лопатин.

Всего за летний период в Днепропетровской области зафиксировано 13 случаев мора рыбы: это Никополь, Криворожский район и Каменское водохранилище. Из водоемов изъято и утилизировано порядка 37 тысяч единиц обитателей. Общая сумма убытков от гибели водных биоресурсов составила 4,5 млн грн.

Отмечается, что на фоне повышения температуры воздуха, которое фиксировалось в июле-сентябре этого года, интенсивно развивались серо-зеленые водоросли.

Когда они живы, то приносят определенную пользу, удаляя вредные примеси с воды, обогащая ее кислородом. Но при значительном увеличении биомассы водорослей начинает загрязнение водоема, уменьшается его кислотность, меняется вязкость и прозрачность. В то же время число микроорганизмов, которыми питается рыба, уменьшается, собственно, как и уровень кислорода. В результате рыба просто задыхается.

Кстати, недавно “NikopolNews” писал:

Поблизу Нікополя бракон’єри виловили понад 50 кг раків (фото)

Затисло камінням: у Нікополі рятували рибалку (ФОТО)

В Покрові потонув молодий чоловік[:ua]У Нікополі фахівцями було зафіксовано мор риби, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на інформаційне агентство МОСТ-Дніпро.

З мором риби представники рибінспекції стикаються щорічно. З початком гарячої пори, а це липень, температура води починає підніматися до 23-25 градусів, запускаючи процеси відмирання водоростей. Про це на прес-конференції в ІА «Мост Днепр» розповів заступник начальника управління державного агентства рибного в Дніпропетровській області Костянтин Лопатин.

Всього за літній період у Дніпропетровській області зафіксовано 13 випадків мору риби: це Нікополь, Криворізький район і Кам’янське водосховище. З водойм вилучено та утилізовано близько 37 тисяч одиниць риби. Загальна сума збитків від загибелі водних біоресурсів склала 4,5 млн грн.

Відзначається, що на тлі підвищення температури повітря, яке фіксувалося в липні-вересні цього року, інтенсивно розвивалися сіро-зелені водорості.

Коли вони живі, то приносять певну користь, видаляючи шкідливі домішки води, збагачуючи її киснем. Але при значному збільшенні біомаси водоростей починає забруднення водойми, зменшується його кислотність, змінюється в’язкість і прозорість. У той же час число мікроорганізмів, якими харчується риба, зменшується, власне, як і рівень кисню. В результаті риба просто задихається.

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Поблизу Нікополя бракон’єри виловили понад 50 кг раків (фото)

Затисло камінням: у Нікополі рятували рибалку (ФОТО)

В Покрові потонув молодий чоловік[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×