Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1351
1351

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

[:ru]В Никополе полным ходом продолжается вакцинация населения от коронавируса. На данный момент прививки уже получили 13 тысяч горожан. Об этом сообщает пресс-служба Никопольского городского совета, передает Nikopolnews.

Также в пресс-службе сообщают, что в городе действуют 4 центра вакцинации на базе амбулаторий № 2, 5, 6, 8. Плюс продолжает работать центр массовой вакцинации, который находится во Дворце торжественных событий по адресу: пр.Трубников, 25 (тел. 050-82-36-230).

Однако, отметим, что прививают и на базе амбулатории №9. В этом наши корреспонденты сегодня убедились лично, получив здесь первую дозу вакцины Moderna.

Поделимся немного личным опытом

Как только появилась информация о том, что в Никополе начал работать центр массовой вакцинации во Дворце торжественных событий, и пресс-службой Никопольского городского совета были обнародованы номера телефонов для записи, мы попытались записаться, но тщетно. Звонили в центр несколько дней подряд – номер или не обслуживался, или не отвечал. И такие проблемы возникли не только у нас. Позже в пресс-службе ответили, что неверно указали номер и уже исправили его. Но и этот номер почему-то не работал. В коллцентре, куда тоже рекомендовала обращаться пресс-служба горсовета, нам сказали, что не записывают на вакцинацию и что нам следует звонить своему семейному врачу.

Тем временем, наш корреспондент побывал в Дворце торжественных событий и пообщался с людьми в очереди. Они рассказали, что не записывались заранее, а просто пришли и заняли живую очередь.

В конце концов, мы оставили попытки записаться по телефону на вакцинацию в Центр и обратились к своему семейному врачу. Наши данные записали, и через несколько дней (то есть сегодня) перезвонили, предложив прийти в 14:00 в амбулатории №9, которая функционирует в помещении, где раньше была детская больница.

Здесь мы увидели три-четыре десятка людей. Они говорили, что всем им было сказано прийти на 14:00. Поэтому образовалась очередь, не обошлось без нервов и скандалов, а в коридоре было вот так:

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Из-за того, что находились желающие пройти без очереди, люди не покидали коридор и образовалось большое скопление

Собравшиеся возмущены и изнурены ожиданием и духотой

Алгоритм проведения прививки следующий: сначала сотрудник амбулатории вносит личные данные каждому в специальную форму (паспортные данные, телефон), потом с этой формой на руках человек ждет возможность попасть в манипуляционную.

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Наша очередь подошла через полтора часа, а некоторые люди провели в амбулатории еще больше времени.

Отметим, что у нас совсем нет нареканий на работу персонала. Медработница, которая осуществляла процедуру, вел себя очень вежливо и доброжелательно, каждому пациенту лично рассказывала, как действовать после вакцинации, что делать в случае возникновения побочных эффектов и прочее. Если принять во внимание, что практически одно и тоже ей приходилось повторять через каждые минуту-две, что она работала одна и что в коридоре в это время «шумел океан» недовольных долгим ожиданием людей, а духоту никто не отменял, то можно представить, какая это непростая работа и какие надо иметь нервы.

Ну, а к организации самого процесса замечания есть. Можно записывать людей на разное время, или выдавать номерки тем, кто уже пришел, или хотя бы запускать пациентов в помещение небольшими партиями. В период карантина такие скопления людей опасны. И это уже не говоря о жаре и о том, что большинство в очередях – пожилые, не очень здоровые люди.

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Так должно быть

На наших глазах возникла ситуация, когда женщина пенсионного возраста после двух часов ожидания получила нервный срыв и хотела уже махнуть на вакцинацию рукой и пойти домой. Ее еле удержали.

Но вернемся к данным пресс-службы. Здесь отмечают, что в Никополе сейчас всех желающих прививают американской вакциной «Moderna», которая, как отмечают медики, эффективна против штамма «Дельта». Распространение этого штамма вируса прогнозируют уже осенью, он считается более агрессивным и более угрожающим для жизни, особенно детей и подростков. Поэтому важно создать коллективный иммунитет среди взрослых.

Также в Никополе для прививок используют вакцины CoronaVac, Moderna, вакцина Pfizer и AstraZeneca для повторной прививки – просто, очевидно, не всегда все перечисленные вакцины есть в наличии.

За период вакцинации тяжелых реакций после прививки в Никополе зафиксировано не было – утверждают в пресс-службе. В единичных случаях отмечают небольшое повышение температуры и боль в месте прокола. Ревакцинация в большинстве случаев проходит бессимптомно.

Если вы хотите прививаться, обратитесь к своему семейному врачу или в центру массовой вакцинации, при себе необходимо иметь паспорт. Вакцинация бесплатная, – отмечают в пресс-службе.

Главное фото и фото ниже – пресс-служба НГС

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:] [:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:] [:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Кстати, недавно “NikopolNews” писал:

Нікопольців запрошують на вакцинацію препаратом МОДЕРНА

У Нікополі відкрився пункт масової вакцинації: як записатися і чим щеплять (фото)

Як у Нікополі пройшла сесія міської ради 30 липня (відео)[:ua]У Нікополі повним ходом триває вакцинація населення від коронавірусу. На даний момент щеплення вже отримали 13 тисяч містян. Про це повідомляє пресслужба Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

Також у прессслужбі повідомляють, що у місті діють 4 центри вакцинації – на базі амбулаторій № 2, 5, 6, 8. Плюс продовжує працювати центр масової вакцинації, який знаходиться в Палаці урочистих подій за адресою: пр.Трубників, 25 (тел. 050-82-36-230).

Проте, зазначимо, що щеплять і на базі амбулаторії №9. В цьому наші кореспонденти сьогодні переконалися особисто, отримавши тут першу дозу вакцини Moderna.

Поділимось трохи особистим досвідом

Як тільки з’явилася інформація про те, що у Нікополі почав працювати центр масової вакцинації у Палаці урочистих подій, і пресслужбою Нікопольської міської ради були оприлюднені номери телефонів для запису, ми спробували записатися, але марно. Телефонували до центру декілька днів підряд – номер або не обслуговувався, або не відповідав. І такі проблеми виникли не тільки у нас. Пізніше в пресслужбі відписалися, що невірно вказали номер і що вже виправили його. Але і цей номер чомусь не працював. В колцентрі, куди теж рекомендувала звертатися пресслужба міськради, нам сказали, що не записують на вакцинацію і що нам слід телефонувати до свого сімейного лікаря.

Тим часом, наш кореспондент побував у Палаці урочистих подій і поспілкувався з людьми у черзі. Вони розповіли, що не записувалися заздалегідь, а просто прийшли і зайняли живу чергу.

Врешті, ми залишили спроби записатися телефоном на вакцинацію до Центру і звернулися до свого сімейного лікаря. Наші дані записали, і через декілька днів (тобто сьогодні) передзвонили, запропонувавши прийти о 14:00 до амбулаторії №9, яка функціонує у приміщенні, де раніше була дитяча лікарня.

Тут ми побачили зо три-чотири десятка людей. Вони говорили, що всім їм було сказано прийти на 14 годину. Тому утворилася черга, не обійшлося без нервів і скандалів, а в коридорі було ось так:

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Через те що, знаходилися бажаючі пройти без черги, люди не залишали коридор і утворилося велике скупчення

Присутні обурені, втомлені і знервовані

Алгоритм проведення щеплення наступний: спочатку співробітник амбулаторії вносить особисті дані кожному у спеціальну форму (паспортні дані, телефон), потім з цією формою на руках людина чекає на можливість потрапити до маніпуляційного кабінету.

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Наша черга підійшла через півтори години, а деякі люди провели в амбулаторії ще більше часу.

Зазначимо, що у нас зовсім немає нарікань на роботу персоналу. Медпрацівниця, яка здійснювала процедуру, поводилась дуже ввічливо і доброзичливо, кожному пацієнту особисто розповідала, як діяти після вакцинації, що робити у випадку виникнення побічних ефектів тощо. Якщо взяти до уваги, що практично одне й теж саме їй доводилося повторювати через кожні хвилину-дві, що вона працювала одна і що в коридорі в цей час «шумів океан» невдоволених довгим очікуванням людей, а задуху ніхто не відміняв, то можна уявити, яка це непроста робота і які треба мати нерви.

Ну, а до організації самого процесу зауваження є. Можна записувати людей на різний час, або видавати номерки тим, хто вже прийшов, або хоча б запускати пацієнтів до приміщення невеличкими партіями. В період карантину такі скупчення людей небезпечні. І це вже не кажучи про спеку і те, що більшість у чергах – літні, не дуже здорові люди.

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

Так повинно бути

На наших очах виникла ситуація, коли жіночка пенсійного віку, після двох годин очікування отримала нервовий зрив і хотіла вже махнути на вакцинацію рукою і піти додому. Її ледве втримали.

Але повернемось до даних пресслужби. Тут зазначають, що у Нікополі наразі всіх бажаючих щеплюють американською вакциною «Moderna», яка, як зазначають медики, ефективна проти штаму «Дельта». Розповсюдження цього штаму вірусу прогнозують вже восени, він вважається більш агресивним та більш загрозливим для життя, особливо дітей та підлітків. Тому важливо створити колективний імунітет серед дорослих.

Також у Нікополі для щеплення використовують вакцини CoronaVac, Moderna, Pfizer та вакцина AstraZeneca для повторного щеплення – просто, очевидно, не завжди всі перелічені вакцини є в наявності.

За період вакцинації тяжких реакцій після щеплення в Нікополі зафіксовано не було – стверджують у пресслужбі. В поодиноких випадках відмічають невелике підвищення температури та біль у місці проколу. Ревакцинація, у більшості випадків, проходить безсимптомно.

Якщо ви хочете вакцинуватись, зверніться до свого сімейного лікаря або до центру масової вакцинації, при собі необхідно мати паспорт. Вакцинація безкоштовна, – зазначають у пресслужбі.

Головне фото і фото нижче – пресслужба НМР

[:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:] [:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:] [:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:] [:ru]Вакцинация в Никополе: личный опыт и официальные данные (фото, видео)[:ua]Вакцинація у Нікополі: особистий досвід і офіційні дані (фото, відео)[:]

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Нікопольців запрошують на вакцинацію препаратом МОДЕРНА

У Нікополі відкрився пункт масової вакцинації: як записатися і чим щеплять (фото)

Як у Нікополі пройшла сесія міської ради 30 липня (відео)[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×