Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1243
1243

Ракетних атак на Дніпропетровщині може стати більше – Лукашук назвав причину

Ракетних атак на Дніпропетровщині може стати більше – Лукашук назвав причину

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук прокоментував останні ракетні атаки на Дніпропетровщині, передає Nikopolnews. Нагадаємо, вчора росіяни вгатили по Дніпру, а сьогодні по Кривому Рогу.

У Кривому Розі 27 листопада двома російськими ракетами зруйновано об’єкт транспортної критичної інфраструктури. Наслідки серйозні. За словами начальника Криворізької РВА Євгена Ситниченка, окупанти влучили по Лозуватській громаді. Окрім інфраструктури, пошкоджено приватні будинки, уламками посічено вікна, двері, дахи. На щастя, обійшлося без загиблих і постраждалих.

Голова облради Микола Лукашук пояснив причину збільшення кількості ракетних атак на Дніпропетровщині

Микола Лукашук сказав:

«За тиждень-два вдарять морози. Земля замерзне, ЗСУ продовжать рух вперед. Росіяни бояться, що після Херсона наступним стане Крим, який також може перетворитися для рашистів на пастку. А Крим для окупантів – сакральний, бо на його захопленні тримається путінська влада.

Тому ворог зараз руйнує наші транспортні, інфраструктурні об‘єкти, вганяє нас у блекаут, чинить терор, щоб примусити Україну почати переговори, намагається скувати Збройні сили.

Дніпропетровщина – прифронтова область, тож таких атак, як вчора і сьогодні, в нас може стати більше. До речі, не лише ракетних, а й інформаційно-психологічних.

Що робити?

По-перше, зберігати спокій. По-друге, не забувати, що можливі повторні блекаути, а отже і перебої з електро- та водопостачанням протягом одного, кількох днів чи навіть тижня.

  • Слід запастися технічною та питною водою, продуктами, які не псуються, не забути про аптечку, ліхтарики, свічки, батарейки.
  • Завантажте офлайн-карти на телефон.
  • Збережіть адреси найближчих Пунктів незламності чи відділків поліції, в яких можна підзарядити телефони чи зігрітися.
  • Заздалегідь купіть туристичну газову плиту, на якій можна приготувати їжу чи підігріти воду.

Якщо ви досі цього не зробили – краще не зволікайте».

Нова хвиля мобілізації у Росії та на окупованих територіях – що відомо

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×