Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3411
3411

Просили вивезти лежачих, окупанти сказали «Хай здихають»: Зеленодольськ-Високопілля – жахи війни

Просили вивезти лежачих, окупанти сказали «Хай здихають»: Зеленодольськ-Високопілля - жахи війни

Зеленодольськ-Високопілля – Херсонська і Дніпропетровська області. Відстань між населеними пунктами 19 кілометрів. Селище Високопілля вже три місяці знаходиться в окупації і відчуло на собі звірства звірства російських загарбників сповна. Зеленодольськ – на вільній території, але страждає від постійних обстрілів ворожої армії.

Особливо загострилася ситуація в останній тиждень. Так, 13 червня російські снаряди поцілили в дитячий садок, школу, магазин і приватні оселі. Лише за один вечір пошкоджено 140-150 квартир у багатоповерхівках і близько 12 будинків приватного сектору. А за весь час від початку повномасштабного вторгнення росії цифри в рази більші.

У Зеленодольську знаходиться багато переселенців із Високопілля та інших населених пунктів Херсонської області, яким вдалося вирватися з окупації. Зараз, у зв’язку із загостренням ситуації, деякі з них змушені їхати далі – до Кривого Рогу.

З ними, а також із мешканцями Зеленодольська перед посадкою у евакуаційні автобуси поспілкувалися автори проекту EXPERT-KR, передає Nikopolnews.

Люди просили вивезти лежачих із будинку для людей літнього віку, окупанти сказали: “Хай здихають” – розповідають мешканці Високопілля.

Бабуся з паличкою, яка ледь пересувається, ішла пішки 14 км, щоб вийти на підконтрольну Україні територію.

Що ще говорять люди про пережите ними в окупації та під обстрілами, як коментує ситуацію мер Зеленодольська, дивіться у відео:

Ракетні удари на Зеленодольщині, 112-й день війниРакетні удари на Зеленодольщині, 112-й день війни
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×