Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2009
2009

СБУ затримала брата екс-нардепа від Марганця Царьова за підготовку терактів на Дніпропетровщині

СБУ затримала брата екс-нардепа від Марганця Царьова за підготовку терактів на Дніпропетровщині

СБУ затримала брата Олега Царьова на спробі організувати диверсії у східних регіонах, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на офіційне повідомлення Служби Безпеки України.

За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора «новоросії» і поплічника Януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області.

Він був упевнений у швидкій перемозі рф: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови облдержадміністрації.

Коли прихід росіян провалився, він отримав завдання дестабілізувати ситуацію у регіоні через серію вибухів на об’єктах інфраструктури.

СБУ встановила контроль за ним ще на первинному етапі та запобігла цим планам.

Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина рф.

За даними слідства, чоловік мешкав у Дніпрі з часів Революції Гідності, підтримуючи зв’язок з братом, який переховувався в рф.

Наразі йому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) ККУ. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Олег Царьов був депутатом Верховної Ради України декількох скликань. Його обирали до парламенту мешканці округу, до якого входить місто Марганець.

У березні 2022 року Олег Царьов прибув до України разом з російськими військами і фотографувався десь під Києвом, заявляючи, що скоро столицю буде захоплено. Але не так сталося, як гадалося.

Також ми повідомляли, що Царьов пропонував Олександру Вілкулу здати місто, але той відправив його за напрямком російського корабля.

Відомо, що у Олега Царьова є два брати. За даними ЗМІ, затримано Михайла. Але офіційно ім’я затриманого не називається.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×