Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
232
232

Справжній терор: хроніка обстрілів Криворіжжя за тиждень

Жертви і руйнування: хроніка обстрілів Криворіжжя за тиждень

Криворізький район частіше інших на Дніпропетровщині обстрілюється ворогом. А останнім часом росіяни влаштовують справжній терор мешканцям прикордонних громад, накриваючи житлові квартали з «Ураганів». Нижче – хроніка обстрілів Криворіжжя за останній тиждень. Її оприлюднив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews. Ще чотири місяці тому подібні хроніки здавалися неможливими, а сьогодні – вже звичні реалії нашого життя…

За словами Олександра Вілкула, на криворізькому напрямку фронту ситуація зберігається стабільно напруженою. Всі наші частини проявляють мужність і героїчно виконують всі бойові розпорядження на всій лінії фронту. За інформацією МО України та ОК «Південь», ворог несе значні втрати в живій силі і техніці, зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущення проведення нашими військами контрнаступальних дій. Окупанти проводять мінування тимчасово окупованих територій, піддають терору населення захоплених міст і сіл.

Орки продовжують тактику випаленої землі та залякування – б’ють з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів, застосовують крилаті ракети мирних населених пунктах.

  • Ніч на понеділок – обстріл з «Ураганів» Зеленодольська. Одна жінка загинула, п’ять поранені.
  • Вівторок – обстріл прикордонних територій Апостолівської, Зеленодільське і Широківської громад. Виявлена загибла в результаті обстрілу М. Костромки 72-х річна жінка.
  • Ніч на середу – обстріл Апостолове. Четверо загиблих цивільних чоловіків, один поранений. Зруйновано і пошкоджено близько 70-ти приватних будинків, частково лікарня. Вдень – удар з «Ураганів» за Зеленодольску. Дивом ніхто не постраждав.
  • Четвер – обстріл Великої Костромки. Пошкоджено чотири будинки.
  • П’ятниця – ворог обстріляв територію Широківської і Апостолівської громад.
  • Субота – приліт кількох ворожих крилатих ракет у Інгулецький район Кривого Рогу. Значні руйнування, є втрати, серед цивільних – двоє постраждалих.
  • У неділю окупанти обстріляли прикордонні території Зеленодільської і Апостолівської громад. На щастя, обійшлося без жертв, але у Великій Костромці є руйнування. Внаслідок обстрілів згорів приватний будинок.

Ті, хто здійснює ці та інші військові злочини, повинні бути і будуть обов’язково покарані. А будинки ми відбудуємо, і інфраструктуру відновимо. Нас не залякати, – сказав Олександр Вілкул.

Він запевнив, що у цих непростих умовах ситуація в Кривому Розі та районі зберігається повністю стабільною, повністю контролюється Військовою адміністрацією і ВСУ. Всі органи влади, правоохоронні органи, екстрені служби чітко виконують свої функції, забезпечують життєдіяльність міста і порядок. Інфраструктура міста, всі соціальні служби та комунальні підприємства працюють стабільно.

Ні на один день не зупинялася дуже серйозна робота і щодо посилення ліній нашої оборони на всіх напрямках. Щодня працює понад 100 одиниць тільки важкої техніки. Також продовжуємо надавати серйозну допомогу нашим військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні, – розповів голова військової адміністрації.

Кривий Ріг продовжує приймати біженців.

Це теж дуже велика робота, вона допомагає уникнути більшої кількості жертв. Кількість зареєстрованих біженців у нашому місті фактично 50 тисяч осіб. Реальних переселенців у нас вже близько 65-ти тисяч. Ми будемо допомагати всім людям, які також вирішать евакуюватися, – запевнив Вілкул.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×