Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1650
1650

«Вночі наші хлопці влаштували ворогу дуже результативний салют» – Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку

ЗСУ знищили ворожий польовий склад боєприпасів – Вілкул про події на Криворізькому напрямку

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів про ситуацію на Криворізькому напрямку у вечірньому брифінгу 15 травня, передає Nikopolmews.

За словами Вілкула, весь минулий тиждень і станом на зараз ситуація в Кривому Розі та Криворізькому районі залишається напруженою, але стабільною і повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Лінія фронту на найбільш небезпечному для регіону – південному – напрямку проходить в Херсонській області.

По всій лінії бойових зіткнень наші Збройні Сили успішно виконують всі поставлені бойові розпорядження. Нашими військовими проводяться успішні операції, які присікають плани ворога перейти до наступальних дій. Ворог несе серйозні втрати в живій силі і техніці. Сьогодні вночі наші хлопці дали дуже результативний «салют», – розповів начальник військової адміністрації.

Військова адміністрація міста продовжує системну роботу щодо допомоги в забезпеченні військових частин. Крім забезпечення тим, що було необхідно в першу чергу – бронежилети, каски, амуніція – також закуповуються дуже сучасні захищені засоби зв’язку, прилади нічного бачення, ноутбуки, квадрокоптеры.

Війна йде в 21-м столітті, і ми розуміємо, наскільки таке обладнання підвищує ефективність виконання бойових завдань. Триває постійна робота по будівництву і зміцненню ліній оборони міста, – розповів Вілкул.

Він також повідомив, що, не маючи успіху в своїх планах, орки продовжують тактику випаленої землі і масованих обстрілів мирних населених пунктів. На цьому тижні не було жодного дня без обстрілу і 15 травня також були обстріли по всій лінії зіткнення – були прильоти з «Ураганів» в Широківській громаді. Орки застосовують всі види РСЗВ, ствольну артилерію, міномети. Застосовують також просто варварські засоби – фосфорні і касетні боєприпаси, заборонені у всьому світі. Б’ють по мирним селах, по об’єктах мирної інфраструктури, житловим будинкам і навіть по колонам з біженцями.

У Кривому Розі забезпечена стабільна робота всієї міської інфраструктури. Працюють всі комунальні підприємства міські служби. Незважаючи на вкрай важку ситуацію з паливом по всій країні, в місті забезпечена робота всіх критично важливих служб – швидкої, пожежників, правоохоронців і звичайно військових. Працює міський комунальний транспорт, і він безкоштовний для всіх.

На цьому тижні в Кривому Розі значно збільшився потік біженців. Зараз у Кривому Розі вже більше 55-ти тисяч вимушених переселенців. Ще близько 110 тисяч пройшло транзитом.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×