Завантажте мобільний додаток сайту

В Уряді зробили повідомлення щодо розміру студентських стипендій у 2020 році. Про це NikopolNews дізнався з повідомлення на сайті Громадське, який посилається на інтерв’ю міністерки освіти Ганни Норвосад  «РБК-Україна».

Згідно інформації, отриманої NikopolNews , в 2020 році українським студентам не планують підвищувати розмір стипендій. Відзначається, що підвищення може відбутися лише у разі зменшення кількості студентів, що їх отримують.

«На наступний рік поки що суттєвого підвищення не закладається», — повідомила міністерка.

Вона додала, що в уряді вважають, що академічні стипендії мають суттєво зрости, щоб мотивувати студентів краще вчитися. Водночас кількість отримувачів цих стипендій має скоротитися. Збільшення розміру стипендій в уряді можуть профінансувати саме за допомогою зменшення кількості їхніх отримувачів.

«Важливо врахувати, що є два типи стипендій — соціальні та академічні. Соціальні стипендії дійсно потрібно верифікувати. Ці стипендії мають отримувати саме ті категорії студентів, які їх потребують», — зазначила Новосад.

Зазначається, що станом на 2019 рік розмір мінімальної академічної стипендії в Україні складає 1300 грн на місяць (для студентів вишів 3-4 рівня акредитації, тобто університетів), а розмір соціальної коливається від 1180 гривень до 2360 гривень залежно

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне