Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
534
534

Окупанти заявили, що будують резервне джерело енергопостачання для ЗАЕС

Окупанти заявили, що будують резервне джерело енергопостачання для ЗАЕС

Окупанти, які, на жаль, продовжують хазяйнувати у Енергодарі, заявили, що будують резервне джерело енергопостачання для ЗАЕС. Про це йдеться на офіційному сайті росатома у п’ятницю 25 листопада, передає Nikopolnews.

У росатомі кажуть, що нібито розпочали відновлення відкритого розподільчого пристрою Запорізької ТЕС для створення резервного джерела енергопостачання Запорізької АЕС.

“З урахуванням величезного значення резерву енергопостачання для ядерної безпеки Запорізької АЕС, особливо в зимовий час, ми ухвалили рішення, незважаючи на безпосередню загрозу життю зайнятого на цих роботах персоналу, розпочати відновлення відкритого розподільчого пристрою Запорізької ТЕС”,
– йдеться у повідомленні.

Вказано, що зараз при збоях із подачею електроенергії ззовні у ЗАЕС залишається лише одне аварійне джерело електрозабезпечення – дизельні генератори, ресурс роботи яких визначається запасами палива.

“В даний час електроенергія на Запорізьку АЕС подається двома високовольтними лініями з українського боку, які, як показують події останніх тижнів, регулярно, і як правило одночасно, відключаються. Відключення цих ліній неодноразово призводило до переведення енергопостачання Запорізької АЕС на аварійні дизельні генератори”, – зазначили в росатомі.

При цьому загарбники “сором’язливо” не уточнюють, в результаті чого ж відключаються високовольтні лінії, замовчуючи, що відбувається це внаслідок обстрілів. І явно не з української сторони. Адже навіщо Україні нищити власні лінії власної АЕС?

Також окупанти заявили, що на Запорізькій атомній електростанції почався процес розігріву двох реакторів. Це робиться нібито для подачі тепла в окуповане місто Енергодар.

Відповідну заяву зробив радник глави російського “Росенергоатома” Ренат Карчаа, його слова наводить “Інтерфакс”.

“Почали розігрівати енергоблоки.  Для виходу на відповідну потужність необхідно максимум три-чотири дні”, — сказав Карчаа.

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×