Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1873
1873

«Хіба що крейсеру «Москва» – в Україні жорстко відреагували на наміри росіян красти електроенергію ЗАЕС

«Хіба що крейсеру «Москва» - в Україні жорстко відреагували на наміри росіян красти електроенергію ЗАЕС

В Україні жорстко відреагували на заяви росіян про наміри красти електроенергію ЗАЕС, передає Nikopolnews. Нагадаємо, вчора віцепрем’єр рф Марат Хуснуллін, знаходячись в окупованому українському Мелітополі, сказав, що росія буде брати собі електроенергію, якщо Україна відмовиться за неї платити.

Українські енергетики жорстко відреагували на наміри рф використовувати захоплену Запорізьку АЕС для своїх потреб. Там назвали такі погрози актом ядерного тероризму.

“Якийсь чиновник країни-агресора в очікуванні суду над військовими злочинцями опублікував “заяву” про можливість постачання електроенергії з Запорізької АЕС в росію… Будь-яка зміна ситуації на ЗАЕС буде означати акт ядерного тероризму, і ті, хто створить таку загрозу, нестимуть відповідальність за це з усіма наслідками”,заявили в “Укренерго”.

Крім того, тут заявляють, що, оскільки українська мережа від’єднана від росії та білорусі, російські чиновники можуть обіцяти постачання будь-якої електроенергії хіба що крейсеру “Москва”.

“Кажуть, у нього перебої з живленням і обмежена мобільність”, – додали у відомстві.

В «Укренерго» додали, що такою заявою рф хоче дестабілізувати активні переговори з ЄС щодо відкриття експорту електроенергії з України.

“Але росіянам не вдасться цього зробити. В ЄС всі розуміють, що українська мережа є європейською”, – наголосили у відомстві.

Тим часом в “Енергоатомі” заявили, що “крадії та бандити” з рф не розуміють, що електроенергія – не той продукт, який можна просто вкрасти, адже технічної та й будь-якої іншої можливості для цього немає.

“Тож рашистські ядерні терористи марять про нездійснене. Ба більше – вони досі не зрозуміли накоєного лиха, яке вони могли спричинити людству, всьому світу та своїй країні, обстрілюючи з танків ядерні енергоблоки. І ця небезпека досі зберігається, адже на станції поруч з ядерними реакторами вони тримають тонни вибухівки та важку військову техніку з боєкомплектом”, – зазначили в “Енергоатомі”.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×