Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1498
1498

І мертвим немає покою: орки лютують на Криворізькому напрямку фронту

І мертвим немає покою: орки лютують на Криворізькому напрямку фронту

В громадах на Криворізькому напрямку фронту ситуація суттєво загостилася. Місцеві мешканці називають її критичною. В ЗСУ повідомляють про сильні обстріли, передає Nikopolnews.

Так, Оперативне командування Південь повідомляє 20 червня, що стабільно тяжка ситуація в Бериславському районі на Херсонщині.

На Херсонщині ситуація стабільно тяжка в Бериславському та Каховському районах. Від бойових дій пошкоджені та знищені будинки цивільних, багато замінованої інфраструктури.

Мирні мешканці продовжують розповідати про мародерства з боку окупантів, погрози фермерам, підприємцям та викрадення людей, – йдеться у повідомленні ОК «Південь».

Нововоронцовка

Про критичну ситуацію у Нововоронцовці говорить місцевий волонтер Дмитро Бурлай.

Ситуація за вчора-сьогодні для селища була критичною. Вчора було 47 тяжких прильотів в селище. У більшості випадків постраждали об’єкти інфраструктури, приватні житлові будинки та кладовище. Стріляли з артилерії. Орієнтовно з Хрещенівки. Фактично просто знищують селище, знищують будівлі. Дуже дісталося жителям двоповерхівок. Зруйновані квартири, знищенні вікна, зруйновані дахи, – написав волонтер увечері 20 червня.

Для тих хто ще сумнівається, що росія це нащадок орди прошу подивитися фото розбомбленого кладовища в селищі Нововоронцовка. Просто немає слів. Росіяни – проклята нація, нація мародерів, – зазначив він.

І мертвим немає покою: орки лютують на Криворізькому напрямку фронту І мертвим немає покою: орки лютують на Криворізькому напрямку фронту

Сьогодні, за  словами Дмитра Бурлая, знову були “тяжкі прильоти” .

Також він розповів про ситуацію у селах Нововоронцовської громади.

За його словами орки їздять  по берегових селах, купляють горілку, на точках самогон.  Віджатим зерновозом щось перевозять.

В Дудчанах більше сотні орків оселилися у старій школі за мостом. Зв’язку в селі взагалі немає.

В окупованих населених пунктах орки намагалися роздавати гуманітарну допомогу.

с.Осокорівка під захистом ЗСУ. Хлопці вдало тримають стрій. Однак, село також постійно обстрілюють. Орки обстріли проводять з посадок між Михайлівкою і Новоолександрівкою тяжкою артилерією.

Але наші ЗСУ ситуацію контролюють. Нещодавно працювала в нашому районі наша авіація.  Було вдало знищено на позиціях техніку окупантів, – розповів Дмитро Бурлай.

Високопілля

Важко і у Високопіллі, що на кордоні з Дніпропетровщиною. Це селище поки що залишається окупованим.

Активіст Юрій Самохвалов розповів, що окупанти нікого не випускають на контрольовану ЗСУ територію.

Ціли день 20 червня селище було під щільним і потужним обстрілом.

Орки лютують і знову ходять по домоволодінням, вилучають телефони, обладнання, коштовні речі у будинках, що залишили місцеві жителі. Якщо людина йде по вулиці, то 95% що орки зупинять, влаштують допит і перевірку документів, – розповів Юрій Самохвалов.

Він зазначив, що дуже небезпечно користуватися засобами зв’язку. За його словами, сходе на те, що орки мають обладнання, яке дозволяє відслідкувати абонемента. Враховуючи, що жителів залишилось мало, таке завдання не є складним для пошуку. Мешканців закликають бути уважними.

Вчергове маємо ознаки того, що організми давно не мають нічого святого – техніку приховують біля могил, тому хочемо побажати їм там і залишатись, щоб земля отримала більше добрив, – написав Юрій Самохвалов.

Дніпропетровщина

Продовжує ворог і варварські обстріли Криворізького району на Днпіропетровщині по всій лінії зіткнення. Про це повідомляє начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Вночі був удар по Криворізькому району. В результаті обстрілу у Великій Костромці Зеленодільське громади згорів приватний будинок. Також була обстріляна окупантами територія Широківської громади в районі сіл Кошове й Запоріжжя і прикордонні території Апостолівської громади. На щастя, люди сьогодні не постраждали.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×