Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
601
601

Через дії окупантів на Запорізькій АЕС не працює унікальне обладнання – чим це загрожує

На Запорізькій АЕС не працює унікальне обладнання - чим це загрожує

Дії військових РФ призвели до зупинки унікального повномасштабного тренажера на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС. Чим це загрожує роботі найбільшого ядерного об’єкта в Європі

Через російських окупантів на ЗАЕС не працює повномасштабний тренажер (ПМТ), на якому відпрацьовують навички, необхідні для роботи на атомному об’єкті. Про це повідомляє NikopolNews з посиланням на Енергоатом.

Рашисти навмисне блокують доступ до робочих місць інструкторам ПМТ, оскільки вони відмовилися співпрацювати з ворогом та підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС».

Через дії окупантів на Запорізькій АЕС не працює унікальне обладнання

Через дії окупантів на Запорізькій АЕС не працює унікальне обладнання – чим це загрожує

Підготовка та підтримання кваліфікації на ПМТ є важливою для безпеки АЕС складовою експлуатаційної діяльності та має проводитися систематично, щоб персонал зберігав і розвивав раніше набуті навички.

Підтримувати ліцензовану готовність персоналу АЕС і навчати його рекомендує Міжнародне агентство з атомної енергії, і це є однією з вимог Державної інспекції ядерного регулювання України.

Оскільки повномасштабний тренажер зараз не може повноцінно функціонувати, українські атомники невідомо скільки часу не матимуть можливості ані навчатися, ані підвищувати кваліфікацію, і це загрожує безпечності експлуатації найбільшого в Європі ядерного об’єкта.

«МАГАТЕ нічого не вдається, Україна сподівається на ЗСУ і закликає ввести миротворців на ЗАЕС» — Котін

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×