Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1342
1342

МАГАТЕ вимагає, щоб росія вивела війська із Запорізької АЕС — Енергоатом

МАГАТЕ вимагає, щоб росія вивела війська із Запорізької АЕС, — Енергоатом МАГАТЕ вимагає, щоб росія вивела війська із Запорізької АЕС, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews. 15 вересня Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка складається із представників 35-ти держав – членів ООН, ухвалила резолюцію з вимогою до росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції. Документ був запропонований Канадою та Польщею від імені України, яка не входить до правління вищого директивного органу МАГАТЕ, повідомляє Reuters. В резолюції Рада керуючих закликає росію «негайно припинити всі дії проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні та на них». Схвально проголосували 26 держав, дві – Китай та росія – висловилися «проти», а ще сім (Єгипет, Південна Африка, Сенегал, Бурунді, В’єтнам, Індія та Пакистан) утрималися. В резолюції додається, що окупація ЗАЕС росією значно підвищує ризик ядерної аварії. Український персонал продовжує експлуатувати станцію в умовах, які МАГАТЕ вважає такими, що загрожують безпеці об'єкта.

МАГАТЕ вимагає, щоб росія вивела війська із Запорізької АЕС, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

15 вересня Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка складається із представників 35-ти держав – членів ООН, ухвалила резолюцію з вимогою до росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції.
Документ був запропонований Канадою та Польщею від імені України, яка не входить до правління вищого директивного органу МАГАТЕ, повідомляє Reuters.

В резолюції Рада керуючих закликає росію «негайно припинити всі дії проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні та на них».

Схвально проголосували 26 держав, дві – Китай та росія – висловилися «проти», а ще сім (Єгипет, Південна Африка, Сенегал, Бурунді, В’єтнам, Індія та Пакистан) утрималися.

В резолюції додається, що окупація ЗАЕС росією значно підвищує ризик ядерної аварії. Український персонал продовжує експлуатувати станцію в умовах, які МАГАТЕ вважає такими, що загрожують безпеці об’єкта.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×