Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2266
2266

На півдні ЗСУ знищили 138 окупантів, але маємо важкі втрати серед цивільних – загинули діти

На півдні ЗСУ знищили 138 окупантів, але маємо важкі втрати серед цивільних – загинули діти

На півдні ЗСУ знищили 138 окупантів і купу ворожої техніки. Росіяни продовжують обстрілювати мирні населені пункти. Маємо важкі втрати серед цивільних – загинули діти. Про це йдеться у зведенні ОК «Південь» 4 вересня, передає Nikopolnews. У командуванні підбили підсумки минулої доби.

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок за 03.09.2022. В операційній зоні південнобузького напряму обстановка стабільно складна, але контрольована. Продовжуються заходи із знищення запасів та резервів противника, ураження пунктів управління та вогневий контроль транспортних шляхів, – повідомляє ОК «Південь».

Окупанти, відчуваючи небезпеку, посилили адміністративно-поліцейський режим в підконтрольних населених пунктах, продовжують спроби налагодження альтернативних переправ.

Намагаючись втримати оборону на суходолі, ворог продовжує артилерійсько-мінометні обстріли, а також авіаційні й ракетні удари по наших позиціях, по мирних населених пунктах, по місцевих мешканцях.

Вдень ворог двічі атакував Миколаївщину ракетами повітряного базування. Х-59, випущена з Су-35 по Центральному району Миколаєва, влучила в приватне обійстя, зруйнувала будинок, господарчі споруди. Поранення отримала господарка оселі.

Друга ракета типу Х-31, випущена з Су-35, влучила в приватний будинок в Березнегуватській громаді. Внаслідок руйнування будинку загинула дитина, ще двох дітей і одного дорослого члена родини поранено.

Протягом дня двома штурмовиками Су-25 і чотирма Мі-8, важкою артилерією, мінометами, танками та реактивними системами залпового вогню ворог гатив по наших позиціях та мирних населених пунктах.

Пообіді двічі окупаційні війська вдарили з «Ураганів» по Зеленодольській громаді. У Зеленодольську ворожі снаряди понівечили кілька багатоповерхівок, крамницю, адмінбудівлі та об’єкти промислової інфраструктури. Постраждало 9 цивільних осіб, серед них одна дитина (від редакції: відомо, що 9-річний хлопчик помер від отриманих поранень).

У Великій Костромці пошкоджений приватний будинок, без людських втрат.

Нашою авіацією завдано 24 ударів по опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки, командних пунктах та транспортних шляхах.

Ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога складають 138 рашистів, 9️ анків, гаубиця «Мста-Б», реактивна система залпового вогню «Ураган», пускова установка С-300, гармата-гаубиця 152-го калібру,18 одиниць авто-бронетехніки. Також знищено склад боєприпасів в Баштанському районі та уражено паромну переправу поблизу Берислава.

В Чорному морі триває шторм, тож кораблі та катери ворожого флоту продовжують укриватися ближче до пунктів базування вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Однак, два надводних носії «Калібрів» тримають напоготові 16 високоточних снарядів.

Не варто випробовувати долю, нехтуючи сигналами повітряної тривоги, або відвідуючи прибережну зону попри встановлені обмеження, – закликають в ОК «Південь».

На півдні гаряче: що відбувається на фронтах у Херсонській і Миколаївській областях

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×