Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1390
1390

Окупанти готують в Енергодарі «референдум» і будують укріплення навколо міста

Окупанти готують в Енергодарі «референдум» і будують укріплення навколо міста

Окупанти готують в Енергодарі «референдум». Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на Запорізьку обласну військову адміністрацію і радника Міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенка.

Запорізька ОВА повідомляє, що окупанти отримали вказівку готувати Енергодар до так званого “референдуму”. Росіяни хочуть створити інформаційну картинку, нібито мешканці міста атомників виявляють своє бажання приєднатися до росії, а насправді остаточно долучити Запорізьку АЕС до “росатому”, аби знищити енергетичну систему України.

За повідомленням місцевих, в Енергодарі російські військові 16 травня ходили по квартирах та забирали чоловіків, зв’язували руки та вивозили у невідомому напрямку. Наразі повідомляють про шістьох викрадених. Під час злочинів росіяни тримали всіх, хто мешкає у квартирах, на автоматному прицілі.

Крім того, повідомляють, що російські військові риють окопи навколо міста та будують укріплення.

Радник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомляє, що «референдум» в Енергодарі як і в інших захоплених містах Запорізької і Херсонської областей, згідно з планами росіян, має відбутися за декілька місяців.

За його словами, в Енергодарі і не тільки, росіяни намагаються максимально закріпитися. Вони намагаються встановлювати свою владу, вони розставляють своїх спостерігачів, часто – представників кримінального світу. Також непоодинокі випадки, коли на посади ставляться коханки та близькі родичі. Це все – підготовка «поля» для проведення найближчими місяцями референдуму.

«З росії є вказівка, щоб за кілька місяців вийти на референдум. Про що цей референдум, вони поки що не розуміють, але вони концентруватимуться на проведенні поля для референдуму», – пояснив він.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×