Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1211
1211

Окупанти посилили обстріли і нарощують систему ПВО на Криворізькому напрямку

Окупанти посилили обстріли і нарощують систему ПВО на Криворізькому напрямку

Окупанти посилили обстріли на Криворізькому напрямку. Про це повідомляють і люди, які мешкають на лінії фронту, і офіційні джерела в ЗСУ, передає Nikopolnews.

Так, у Генштабі ЗСУ повідомляють, що на Південнобузькому напрямку,, до якого входить Криворізький, ворог обстрілював мирні населені пункти Лимани, Лупареве, Нова Зоря, Таврійське, Новогригорівка, Білоусове, Князівка, Тополине, Велика Костромка та Осокорівка. Противник вдосконалює інженерне обладнання першого та другого рубежів оборони.

Російські окупанти нарощують систему протиповітряної оборони на тимчасово захопленій території Херсонської області.

В ОК Південь зазначають, що бойові дії на Херсонщині тривають. Окупанти продовжують обстріли і окупованих, і звільнених населених пунктів, а також сусідніх областей з території Бериславського та Херсонського районів.

Два дні поспіль у Високопіллі та Іванівці проходить активна фаза бойових дій. Протягом дня активність обстрілів то знижується, то знову підвищується, пише активіст з Високопілля Юрій Самохвалов.

ЗСУ вчергове фіксує обстріли населених пунктів із глибини окупованої території.

Якщо раніше надвечір та вночі місцеві, що залишилися, мали деякий час передихнути від обстрілів, то зараз вони вимушені майже постійно перебувати у підвалах, – зазначає активіст.

Внаслідок обстрілів кількість зруйнованих домогосподарств збільшилась. Є поранені серед цивільного населення.

Гуманітарний стан громади залишається стабільно катастрофічним: централізоване постачання електрики, газу та води відсутнє, а окупанти дозволяють залишати населеного пункту виключно в межах окупованої території.

У Високопіллі, Іванівці і Архангельському присутність орків знизилась до мінімуму, тому у багатьох складається враження, що ці села звільнені. На жаль, поки ще ні, але це тимчасово, – написав Юрій Самохвалов.

А волонтер з Нововоронцовки Дмитро Бурлай оприлюднив відео, яке краще за будь-які слова передає, у якій атмосфері постійно доводиться жити людям на Криворізькому напрямку фронту. Вони кажуть, що сьогодні таких відео можна було, на жаль, записати багато…

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×