Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1231
1231

Пообіцяв вивезти рідних з окупованого Енергодара, але виявився шахраєм – судитимуть 25-річного чоловіка

Пообіцяв вивезти рідних з окупованого Енергодара, але виявився шахраєм – судитимуть 25-річного чоловіка

Кому війна, а кому…Так було увсі часи, і ось черговий приклад. Мешканця Житомирщини судитимуть за шахрайство. Він вирішив нажитися на горі людей – пообіцяв вивезти різних з окупованого Енергодара, а сам обдурив. Про це повідомляє поліція, передає Nikopolnews.

На майже 14 тисяч гривень поповнив власний банківський рахунок 25-річний житель Житомирщини, ошукавши жительку Рівненщини. Зловмиснику тепер може загрожувати до восьми років за ґратами.

15 серпня цьогоріч 33-річна жителька селища Клевань звернулася до поліції із заявою, що стала жертвою шахрая. У соціальній мережі жінка розмістила оголошення із проханням перевезти рідних із міста Енергодар Запорізької області до Рівного. 11 серпня зловмисник, видаючи себе за особу, яка нібито займається волонтерством — вивезенням осіб із зони бойових дій — повідомив потерпілій завідомо неправдиву інформацію, що може здійснити евакуацію її родичів. У подальшому, за допомогою електронно–обчислювальної техніки, незаконно заволодів грошовими коштами потерпілої в сумі 13 700 гривень, які остання перерахувала на заздалегідь визначену «перевізником» картку. Крім того, пізніше повідомив про необхідність здійснити додатковий грошовий переказ.

У результаті розшукових заходів та слідчих дій поліцейські встановили, що до злочину може бути причетний 25-річний житель Житомирщини.

Рівненського районного управління поліції закінчили досудове розслідування і за погодженням із прокуратурою скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом відносно 25-річного зловмисника на розгляд Рівненського міського суду.

Інкримінована йому частина 3 статті 190 (шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років.

Обвинувачений співпрацював зі слідством, утім завдані збитки потерпілій не відшкодував.

Відомо, що слідчі одного з територіальних підрозділів поліції Житомирщини за скоєний аналогічний злочин скерували відносно 25-річного чоловіка кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляду суду.

Україна на весну планує великий наступ – Буданов

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×