Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1780
1780

Відкритий лист-звернення до Олександра Саюка та медиків міста: «Чому мого тата відмовляються рятувати?»

Відкритий лист-звернення до Олександра Саюка та медиків міста: «Чому мого тата відмовляються рятувати?»

Редакція Nikopolnews отримала листа від мешканця Нікополя Юрія Горобця, у якому він звертається до міського голови Олександра Саюка, директорки 4-ї міської лікарні Надії Бредихіної, директорки центра первинної медико-санітарної допомоги Валентини Горяної та інших керівників медичної галузі міста.

Нікополець описує проблему, яка має місце у його родині і яка є актуальною для інших мешканців міста. Вона стосується медицини і ставлення до пацієнтів похилого віку. Юрій Горобець сподівається, що керівництво міста зверне увагу на дану ситуацію і будуть вжити заходи щодо недопущення подібного у майбутньому.

Він пише:

«Я, корінний мешканець Нікополя, Юрій Горобець. Наприкінці серпня 2021 року у мого батька, Горобця Володимира Павловича, 1931 року народження, з’явилися серйозні проблеми зі здоров’ям. 26 серпня я викликав нашого сімейного лікаря з амбулаторії №5 Косяка Ю.А. Він прийшов, послухав і сказав, що підозра на пневмонію. Проте, направлення на аналізи не запропонував, а одразу виписав ліки.

Наступного дня, у п’ятницю 27 серпня, я знову зателефонував своєму сімейному лікарю. Він не взяв слухавку. Тоді я почав телефонувати медсестрі Валентині Чорній, щоб терміново отримати направлення на флюорографію. Мені відповіли, що працюють у другу зміну і немає доступу до комп’ютера. А це була п’ятниця. І що мені робити на вихідних з 90-річним хворим татом, не знаючи, що робиться у нього в легенях???

Зазначу, що навіть після вихідних, станом на 31 серпня електронного направлення від сімейного лікаря я так і не отримав. Він лише зателефонував 27 серпня і запропонував зробити татові єдиний аналіз, щоб дізнатися, є пневмонія чи ні.

Довелося шукати знайомих медиків, щоб зробити флюорографію без електронного направлення. Бо виходить, що, як немає знайомих, нічого не зробиш. Обстеження тато-таки пройшов, і воно підтвердило двосторонню пневмонію.

Потім я знову зв’язувався зі своїм сімейним лікарем – він не відповідав. Телефонував медсестрі. Нарешті, з лікарем Косяком мені таки довелося поговорити, і він сказав, що дзвонив до лікарні з проханням покласти до стаціонару мого тата, але йому відмовили, що це людина похилого віку, та ще й перехворів на ковід і переніс інсульт. Тобто, хай просто помирає вдома???

Спочатку мій сімейний лікар не хотів називати прізвище медика з лікарні, який відмовив у госпіталізації. Але потім я все ж дізнався, що це була Міщенко Олександра Сергіївна – завідуюча терапії.

То ж я хочу почути відповідь. Чому медики відмовились класти до стаціонару 90-річного пенсіонера з двосторонньою пневмонією, після ковіду та інсульту? Я консультувався із заслуженим лікарем із Запоріжжя. Він сказав мені, що двостороння пневмонія лікується тільки в стаціонарі. А якщо хворого відмовляються госпіталізувати, то це не лікарі!

Сподіваюсь бути почутим і вимагаю, щоб мого тата поклали на лікування до стаціонару!»

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Олександр Саюк про подорожчання проїзду і перевезення пільговиків у Нікополі (відео)

У Нікополі викрили посадовця, який «нагрів» місто на чверть мільйона гривень

У Нікополі на День міста запросили Олега Кензова (фото)

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×