Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
12428
12428

Ситуація в окупованому Енергодарі загострюється – міський голова

Ситуація в окупованому Енергодарі загострюється – міський голова

Ситуація в окупованому Енергодарі з кожним днем загострюється. Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

За словами Дмитра Орлова, рашисти роблять бізнес на крові в окупованому Енергодарі та найближчих селах району. Зараз в полоні перебувають сотні мешканців міста. З них значна частина – це кваліфіковані працівники Запорізької атомної електростанції. Людей катують струмом, б’ють, утримують в ув’язнені тижнями, а інколи навіть місяцями. Вимагають зізнаватися у «протиправній діяльності», зокрема участі в самообороні міста, приховуванні зброї, називати прізвища інших своїх «спільників».

Рашистам насправді байдуже, яку позицію займає ув’язнена людина, ким працює і чи взагалі брала учать в самообороні Енергодара. Це просто привід. Якщо хтось потрапив під іх жернова, то вийти на волю без моральних, фізичних або матеріальних втрат вдається вкрай рідко. Якщо раніше викрадали тільки чоловіків, то зараз в полон потрапляють і жінки, – пише міський голова Енергодара.

Він зазначає, що крім так званих «політичних» в’язнів у окупантів є ще один великий напрямок діяльності – викрадення заради грошей. Стандартна такса орків по району за звільнення ув’язненої під будь – яким приводом людини – 50 тисяч гривень. Ці гроші вимагають сплатити самим полоненим або іх родичам.

За останні два тижні ситуація в окупованому Енергодарі тільки загострилася. Щоденно ми отримуємо два-три повідомлення про нові випадки викрадення людей. «Руський мир» зовсім не відповідає тій картинці, яку малюють окупанти на своїх телевізійних та телеграм-каналах. Вони принесли в місто енергетиків тільки катування і суцільний терор, – резюмує мер.

Тим часом, в одній із місцевих груп Енергодара повідомляють, що працівники ЗАЕС намагаються за будь-якої нагоди залишити місто. Адже працювати в умовах терору дуже важко.

Через це на електростанції почалася нестача кваліфікованого персоналу. Атомники біжать, налякані жорстокими допитами та викраденнями, які влаштовують окупаційні сили у пошуках диверсантів, – зазначає автор допису.

За його словами, захоплення та поступове перетворення АЕС на військову базу з великою кількістю зброї та вибухових речовин рівносильне акту “ядерного тероризму”. Більше того, окупанти розуміють, що це ідеальна військова база, тому що ядерний матеріал, який там знаходиться, їх захищає. Україна не завдаватиме ударів по такому об’єкту.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що росіяни укріплюють окопи поруч із захопленою Запорізькою АЕС і розміщують РСЗО, серйозно готуючись до бойових дій поруч із найбільшим ядерним об’єктом Європи.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×