Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6365
6365

Безпекова зона навколо ЗАЕС: чи є позитивні зрушення?

Безпекова зона навколо ЗАЕС: чи є позитивні зрушення?

Безпекова зона навколо ЗАЕС – це мета, про яку заявлено МАГАТЕ і над реалізацією якої працює організація на міжнародному рівні. Чи є позитивні зрушення?

Як стало відомо, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі представив ініціативу створення безпекової зони навколо Запорізької АЕС на зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком та міністром енергетики США Дженніфер Гренголм у Піттсбурзі у США 22 вересня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, передає Nikopolnews.

“Рафаель Гроссі поінформував про основні результати роботи місії МАГАТЕ та представив ініціативу щодо створення безпекової зони навколо станції”, – повідомляється на сайті Міністерства енергетики України.

Як зазначили у відомстві, сторони обговорили необхідність та шляхи якнайшвидшої деокупації та демілітаризації Запорізької АЕС і її повернення під контроль легітимного оператора.

“Герман Галущенко наголосив, що ситуація на ЗАЕС стає щоразу більш загрозливою через постійні обстріли російських військ. Російські війська також вдаються до обстрілів території та інфраструктури навколо Південноукраїнської АЕС”, – йдеться на сайті.

Безпекова зона навколо ЗАЕС: чи є позитивні зрушення?

Також учасники зустрічі погодилися з необхідністю вжиття швидких та скоординованих кроків з метою відновлення безпеки цивільних ядерних об’єктів, наголосили в Міненерго.

Також стало відомо, що на Запорізьку атомну електростанцію МАГАТЕ надішле більше представників агентства. Про це повідомив журналістам прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Ми обговорили подальші кроки щодо безпеки на ЗАЕС та її демілітаризації. Ми чекаємо на подальші дії від МАГАТЕ, підтримки з боку міжнародних партнерів, щоб ми всі могли видихнути і більше не були об’єктами ядерного терору з боку росії”, – зазначив він.

“Світ схвильований терором росії. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі запевнив, що збільшить кількість представників МАГАТЕ на ЗАЕС”, – додав він.

У той самий час ще не відомо, яку кількість фахівців додатково направить на ЗАЕС.

“Поки що росія продовжує терор і як терорист не хоче відмовлятися від можливості тероризувати Україну та світ. Подивимося, чи спрацює міжнародний тиск на росію, щоб таки зняти небезпеку”, – резюмував Шмигаль.

Цього тижня в ООН обговорять створення зони захисту навколо ЗАЕС

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×