Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
127
127

Як вибрати велику плазму

Як вибрати велику плазму

Поява плоского телевізора, який можна закріпити на стіні, викликала широкий попит на таку техніку. Розвиток моделей йшов шляхом збільшення діагоналі екрану та створення яркого та чіткого зображення.

Це було досягнуто використанням технології свічення люмінофора під дією променів, що утворюються в газі при електричному розряді. Згодом звичну плазму витіснили рідкокристалічні моделі. Але назва великих телевізорів на стіні, за допомогою яких були створені домашні кінотеатри, збереглася, хоч вже не відображає суть технології. Розберемось, як вибрати такий пристрій.

Типи сучасних телевізорів

Велике споживання електроенергії, вигорання з часом екрану та шумна робота плазми призвели до того, що були створені екрани за новими принципами. У сучасних магазинах велика плазма конкурує з такими видами ТВ:

  1. LED – рідкі кристали освітлюють світлодіоди. До переваг відносяться широкий модельний ряд з різними діагоналями, чіткість зображення та контуру.
  2. OLED – засновані на технології органічних світлодіодів. Вони самі випромінюють світло. Це дає змогу виробляти найтонкіші екрани та вигнуті варіанти.
  3. QLED – використовують технологію квантових точок. Відрізняються неперевершеною яскравістю, широкою кольоровою палітрою та реалістичністю зображення.

Технічні характеристики

Для комфортного користування потрібно правильно вибрати необхідну модель, виходячи з призначення та вимог до якості. Враховують такі параметри:

  1. Діагональ екрана – розмір в дюймах. Залежить від площі кімнати та особливості встановлення. Відстань від місця перегляду до дисплея повинна дотримуватись трьох діагоналей.
  2. Роздільна здатність – яку кількість пікселів відображає. Зростання такої характеристики означає більш чітку картинку. Є моделі від HD до 4К. Можна вибрати й 8К, але небагато програм підтримують такий формат.
  3. Частота зміни кадрів – скільки разів за секунду оновлюється зображення. Чим цей показник більше, тим менше буде змазування фігур у динамічних сценах. У бюджетних телевізорах частота не перевищує 60 Гц.

Додаткові критерії

Виробники випускають пристрої з новими можливостями. Наприклад, можна подивитися техніку в каталозі Allo в Одесі з доступом до інтернету завдяки функції Smart TV. Такі телевізори перетворюються в ігрову консоль та дають змогу переглянути будь-який відеоконтент. Потрібно ще враховувати операційну систему, яка вже встановлена, але її можна перепрошити. Найбільш популярні:

  • Android – надає багато можливостей для розваг, особливо якщо на ній працюють всі інші гаджети;
  • Tizen – розроблена для ТВ Samsung, багата на мультимедійні програми;
  • WebOS – система для LG з розширеним функціоналом, наприклад, керуванням голосом або жестами.

Сучасний ринок електронної техніки представляє багато варіантів телевізорів відповідно до бажань і можливостей вибагливих клієнтів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×