Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
405
Без категорії
405

У Нікополі обговорили стратегію розвитку системи охорони здоров’я

В Никополе обсудили стратегию

У Нікополі обговорили стратегію розвитку системи охорони здоров’я до 2027 року, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Нікопольську міську раду.

У середу, 5 січня, під головуванням першого заступника міського голови Тетяни Обиденної відбулося засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку системи охорони здоров’я територіальної громади м. Нікополя на тему: «Про результати громадського обговорення проєкту Стратегії розвитку системи охорони здоров’я територіальної громади м. Нікополя на період до 2027 року».

Громадське обговорення проєкту Стратегії розвитку системи охорони здоров’я територіальної громади м. Нікополя було розпочато 10 грудня 2021 року.

З метою запобігання та недопущення поширення коронавірусу COVID-19 на території м. Нікополя громадські обговорення проводились у дистанційному форматі.

Оголошення про початок громадського обговорення було розміщено на сайті Нікопольської міської ради. Кожен бажаючий мав можливість ознайомитись із проєктом Стратегії на сайті Нікопольської міськради та надіслати свої коментарі, зауваження чи доповнення до змісту цього стратегічного документу. Отримані пропозиції були враховані та включені до Стратегії, яку планується затвердити на черговій сесії Нікопольської міської ради.

Ключова ціль будь-якої системи охорони здоров’я – доступність і якість медичної допомоги, медичних послуг, медичного обслуговування. Основні виклики, такі як реформа децентралізації, реформа охорони здоров’я, демографічні зміни, зміна клімату, а також сучасні виклики у вигляді карантинних обмежень, викликаних інфекційними захворюваннями, сформували нагальну потребу розробити стратегічну базу для розвитку системи охорони здоров’я територіальної громади міста Нікополь.

Стратегія здоров’я громади на період 2022-2027 рр, стратегічні та операційні цілі розвитку сектору охорони здоров’я, визначення шляхів покращення медичних послуг для жителів громади визначалися за допомогою комплексного підходу. При розробці Стратегії були використані дані статистичних та інформаційних звітів, взяті до уваги матеріали опитувань жителів та медичних працівників, інші джерела інформації та даних, наявних на місцевому рівні. Враховувалися наступні критерії:

  • стан здоров’я та потреби мешканців громади;
  • потреби медичних працівників;
  • стан поінформованості та комунікаційної політики щодо здоров’я громади;
  • медичні заклади, існуючі та яких бракує;
  • якість послуг з медичного обслуговування, існуюча та якої бракує;
  • технологічні потреби та розвиток;
  • структури управління сектором охорони здоров’я;
  • нормативно-правова база;
  • державна та обласна політики у сфері охорони здоров’я.

Стратегію розвитку системи охорони здоров’я територіальної громади м. Нікополя на період до 2027 року було розроблено в рамках Програми «Перспективи розвитку східних регіонів України», яка діє за дорученням Уряду Німеччини, за підтримки Проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ«Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України» та за участі експертів Міжнародного благодійного фонду «АІСМ Україна», які консультували та підтримували робочу групу в процесі стратегічного планування.

З проєктом Стратегії розвитку системи охорони здоров’я територіальної громади м. Нікополя на період до 2027 року можна ознайомитися за посиланням.

Система охорони здоров’я у Нікополі: містян запрошують взяти участь в обговоренні стратегії її розвитку до 2027 року

Нікополь відвідали представники Національної служби здоров’я (фото, відео)

Скільки мешканців Нікополя задоволені своїм здоров’ям і рівнем медичних послуг – опитування

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×