Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5798
5798

У Нікополі шукають дім для Ельфа – екзотичне цуценя підібрали на вулиці

В Никополе ищут дом

На вулиці знайшли екзотичне цуценя, а тепер волонтери у Нікополі шукають дім для нього. Повідомлення про це з’явилося на сторінці Нікопольського притулку для тварин «Шанс на життя», передає Nikopolnews.

Відзначається, що цуценя – плід любові мексиканської голої і «дворянина».

А точніше плід безвідповідальність господарів. Щороку ми знаходимо таких екзотичних малюків, безсовісно викинутими на вулицю, – написала волонтер Олена Омельченко.

Песик чарівний. Дуже добрий, красивий і сором’язливий. Ще трохи наляканий, а шкіра після морозу – червона. Цуценя назвали Ельфом.

 width=

У Нікополі шукають дім для Ельфа – екзотичне цуценя підібрали на вулиці

Такій тварині точно не місце на вулиці – собачка не переживе холоду. Тому обов’язково потрібно знайти для Ельфа дім і надійних люблячих господарів.

Якщо ви хочете взяти участь у долі цуценяти, телефонуйте: 0665826709.

Що відомо про породу собак «мексиканська гола»

Історія

Друге ім’я мексиканської голої собаки — ксолоітцкуінтлі (відома також як шолоітцкуінтлі і шоло), значення імені — «слуга бога Ксолотла (Бога сонця)». Історія цієї породи налічує понад сім тисяч років. На території сучасної Мексики були знайдені поховання тварин, багато в чому схожих з ксолоітцкуінтлі. Собаки використовувалися в релігійних обрядах — будучи похованими разом з власником, вони нібито супроводжували його душу в рай.

Також мексиканські голі собаки вважалися чудовими лікарями — дотик до їх м’якою і ніжною шкіри нібито знімає зубний і головний біль, знижує тиск, зменшує напади астми, полегшує біль у м’язах і суглобах.

«Друге життя» порода отримала в середині двадцятого століття, коли Норман Райт придбав у індіанців кілька десятків представників породи і всерйоз зайнявся їх розведенням. Мексиканська гола собака — компанійська тварина, обожнює ігри з власником і членами його сім’ї. Ксолоітцкуінтлі — надзвичайно відданий пес, чудово відчуває настрій господаря. Собака цікава, але дуже обережна — неодмінно понюхає нову іграшку, перш ніж почне гру. В Україні мексиканських голих собак не багато, що пов’язано з високою вартістю цуценят.

Характеристики породи:

  • Грайлива і весела
  • Мила і ніжна
  • Віддана і активна

Параметри

Ріст:

  • Для мініатюрних: 25-36 см
  • Для середніх собак: 37-45 см
  • Для звичайних собак: 46-60 см

Вік:

  • близько 10 років

Вага:

  • 5-16 кг

Злагідність

Дуже чутливі тварини, які погано переносять компанію великих собак, відмінно ладнають з дрібними породами собак, котами, якщо ті не проявляють агресії по відношенню до ксолоітцкуінтлі.

Характер

Мила і розумна собака, відмінно уживається з дітьми і тваринами.

Догляд за шерстю

Щоденні обтирання м’якою вологою ганчірочкою з акцентом на складки і пахвові западини. Часто купати тварину не рекомендується, або ж необхідно робити це акуратно, не допускаючи протягів в квартирі.

Умови утримання

Виключно міська квартира — тварина не створена для життя на відкритому повітрі, дуже чутлива до зміни клімату і підвищеної сонячної активності — шкіра покривається пігментними плямами, можуть з’явитися сонячні опіки, які доставляють ксолоітцкуінтлі відчутний дискомфорт.

Прогулянки

Мексиканська гола собака не вимагає тривалих прогулянок, їй буде досить походів з власниками по магазинах і періодичних вилазок у найближчий парк. Привчене до автомобіля щеня надалі чудово почувається під час тривалих переїздів.

Засунули в шубу і затягнули мотузками – у Нікополі під притулок підкинули песика (відео)

У Дніпрі патрульні врятували песика, у якого обледеніли лапи

«Виставили за двері дитсадка»: стало відомо, як 4-річна дитина опинилася на вулиці одна в Дніпрі

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×