Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7376
7376

Вкрай небезпечна ситуація: окупанти затягли військову техніку, зброю і вибухівку до машинної зали ЗАЕС

Вкрай небезпечна ситуація: окупанти затягли військову техніку, зброю і вибухівку до машинної зали ЗАЕС

Окупанти таки затягли, як і збиралися, військову техніку, зброю і вибухівку до машинної зали ЗАЕС. Про це повідомляє «Енергоатом», передає Nikopolnews.

Рашистська військова техніка, вибухівка та зброя вже в машинній залі енергоблока Запорізької АЕС! – йдеться у повідомленні «Енергоатому» 21 липня.

Зазначається, що осійські військові затягнули щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока ЗАЕС.

Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває на даний момент зовсім поруч із обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора.

Військова техніка загарбників унеможливила доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машзали енергоблока №1.

Відтак ризик пожежі багатократно зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним. Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС, – попереджають у «Енергоатомі».

Окупанти продовжують цинічно порушувати абсолютно всі норми і вимоги щодо пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, зберігаючи важку військову техніку, боєкомплект до неї, зброю та вибухівку просто в машинній залі енергоблока найбільшої в Європі атомної електростанції, – наголошують у компанії.

«Енергоатом» вчергове наполягає на необхідності якомога швидшого звільнення Запорізької АЕС і знову звертається до міжнародного співтовариства із закликом вжити заходів для цього, адже тільки Україна зможе гарантувати безперебійну та безпечну роботу ЗАЕС.

Нагадаємо, вчора, 20 липня 2022 року, військові рф вимагали від адміністрації тимчасово окупованої української ЗАЕС відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал.

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×