Купити квартиру в Дніпрі

230
230

У Дніпрі «Бабусі для ЗСУ» створили і передали бійцям вже понад 11 тисяч виробів (відео)

У Дніпрі «Бабусі для ЗСУ» створили і передали бійцям вже понад 11 тисяч виробів (відео)

У Дніпрі діє унікальний волонтерський рух – «Бабусі для ЗСУ». Участь у ньому беруть жінки поважного віку. Вони створили для бійців вже понад 11 тисяч різноманітних виробів. А військові подарували їм прапор.

Про благодійниць розповів Дніпро Оперативний, підготувавши відео, передає Nikopolnews.

Зазначається, що діяльність бабусь охоплює найрізноманітніші напрямки: від шиття білизни та подушок для поранених до створення непромокальних сумок, нашоломників, килимків, оберегів та навіть ляльок-мотанок.

Вже не молоді, але дуже енергійні жінки працюють з великим ентузіазмом.

Однією з таких активних учасниць є пані Лілія, яка займається волонтерством понад два роки. За її словами, своєю працею вона хоче віддячити військовим за захист. Жінка каже, що кожна її колега  намагається зробити свій маленький, але дуже важливий внесок у загальну справу перемоги.

А що ми можемо – пенсіонери? Ми можемо хоч щось своїми руками, своєю душею зробити. І тому ми тут збираємося дуже часто і щось робимо для хлопців, щоб вкласти свою частиночку душі туди, — ділиться своїми емоціями Лілія

Серед майстринь є також пані Віра, яка захоплюється створенням ляльок-мотанок та браслетів. Для неї це не просто рукоділля, а справжнє мистецтво, яке, за її словами, передає позитивну енергію тим, хто на передовій. Віра також організовує для волонтерок маленькі концерти та чаювання, щоб підтримати хороший настрій під час роботи.

Я, коли була молодою, теж танцювала. Зараз я не можу. А дивиться на те, як вони танцюють – це дуже гарно. І завжди зал аплодує із вигуками. Точно, як в концертному залі. Всі гарно танцюють, От всі співають. Подобається людям. Ви знаєте, це велике… Велике значення. Он читаєш, що співайте, коли вам погано! Співайте! Коли вам погано – ідіть у люди! І вам стане легше, краще. Ну ми це все і робимо!, — розповідає пані Віра

Журналісти кажуть, що середній вік учасниць волонтерського руху — 70 років, але це не заважає їм бути активними й продуктивними. Станом на сьогодні в діяльності центру бере участь понад 400 жінок. Директорка Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування Ольга Мешко розповіла, що з початком війни багато пенсіонерок хотіли бути корисними. Однак фізично важка праця не завжди підходила їм за станом здоров’я, тому вони вирішили використати свої навички рукоділля.

Ми багато чого вже зробили. У нас, мабуть, більше 11 тисяч виробів загалом, — зазначає Ольга Мешко

Результати їхньої праці високо цінують бійці. Одного разу, зворушені такою підтримкою, військові передали прапор з фронту, який зараз з гордістю виставлено в центрі як символ єднання та подяки.

У Дніпрі «Бабусі для ЗСУ» невтомно працюють: відео

У Дніпрі «Бабусі для ЗСУ» створили і передали бійцям вже понад 11 тисяч виробів (відео)У Дніпрі «Бабусі для ЗСУ» створили і передали бійцям вже понад 11 тисяч виробів (відео)

Ще новини Дніпропетровщини: Волонтери евакуюють з Нікополя та району людей до Дніпра: а далі – Норвегія (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×