Купити квартиру в Дніпрі

5092
5092

Дніпро страждає без нікопольських фруктів – продавці створюють «ефект Нікополя» неправдивими табличками

без нікопольських фруктів

Дніпро страждає без нікопольських фруктів і овочів цього літа. Аби принадити покупців, продавці встановлюють на вітринах поруч з полуницею і черешнею таблички з написом «Нікополь».

Про це йдеться у матеріалі “Броунівський рух” великого міста: репортаж із Дніпра Оксани Гончарук на сайті vesti.ua, передає Nikopolnews. Матеріал присвячений життю обласного центру влітку 2023 року, у ньому автор згадує і про Нікополь…

Оксана Гончарук пише, що з фруктами та овочами у Дніпрі зараз проблема. Справа в тому, що за всіх часів у Дніпро постачав фрукти, кавуни, помідори та зеленню працелюбний Нікополь. Його дніпряни завжди називали своїм “фруктово-ягідним Кримом”. Після того, як через підрив ГЕС рівень води у Каховському водосховищі впав до мінімуму, Нікополь став зневодненим містом.

без нікопольських фруктів

Сьогодні там апокаліпсис – без води гине врожай помідорів, огірків, картоплі… Та що там урожай, люди ріжуть корів, бо їх нема чим напувати, а самі стоять по багато годин у чергах за привізною водою. І якщо у місті, де мешкає 50 тисяч людей – жах, то за межами міста у приватному секторі ще страшніше, бо до передмість воду просто не підвозять, – пише автор матеріалу

Вона звертає увагу при цьому на цікаву деталь: у Дніпрі на ринку, як і раніше, можна знайти полуницю та черешню з табличкою “Нікополь”. Але виявляється, що це лише маркетинговий хід. Просто такий напис створює так званий “ефект Нікополя” – люди читають табличку, в їхній голові виникають хороші асоціації з мирного життя, тож рука сама тягнеться до гаманця.

Дніпро страждає без нікопольських фруктів

без нікопольських фруктів

Пригнічують порожнечею і рибні ряди на ринку «Озерка» у Дніпрі. За словами Оксани Гончарук, нещодавно сюди навідалася перевірка – міська влада та представники Держпродспоживслужби влаштували інспекційний рейд з перевірки якості риби, що продається. Після трагедії на Каховській ГЕС, коли всі береги були всипані рибою, її торгівля у багатьох регіонах опинилася під забороною. І Дніпро у цьому сенсі не стало винятком. На прилавках ринку сьогодні можна знайти лише рибу з розморозки, яку привезли з країн Прибалтики та Скандинавії. Отже, рибалки Дніпропетровщини опинилися у відчайдушному становищі через те, що їхній промисел нікому не потрібен.

Ну, а у Нікополі рибалити зараз фактично ніде…

Розповідаючи про життя Дніпра, автор каже, що основна частина переселенців тут з Маріуполя, Бахмута та інших міст Донбасу. А от, наприклад, херсонців мало – вони їдуть переважно до Кривого Рогу, який знаходиться ближче до їхнього дому. Зате мешканці Кривого Рогу масово їдуть до Дніпра – на заробітки. Так, наприклад, багато у Дніпрі таксистів з найдовшого міста України.

Через великий наплив переселенців у Дніпрі суттєво подорожчало житло. А ще одна причина – велика кількість абітурієнтів, що вступають до дніпровських вузів. Автор каже, що їх цього року більше, ніж зазвичай, бо багато хто з батьків в області боїться відпускати дітей кудись далі…

Повністю ознайомитися з матеріалом Оксани Гончарук можна за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×