Купити квартиру в Дніпрі

1982
1982

«Планують відвантажувати по 10-12 тонн в день»: на Нікопольщині вирощують кавуни

на Нікопольщині вирощують кавуни 

На Нікопольщині в одному з фермерських господарств вирощують кавуни. Цього року вперше посадили баштанні і вже збирають врожай.

Розповіли на сайті  «Суспільне Дніпро», передає Nikopolnews.

Власник фермерського господарства Ярослав говорить, що вони спеціалізуються на вирощуванні пшениці, гороху, ріпаку і соняшника.

«В цьому році спробували посіяти кавун. Минулого тижня розпочали збирати врожай. В день збираємо десь по 7-8 тонн. Це тільки початок. Взагалі плануємо відвантажувати десь по 10-12 тонн в день», каже чоловік.

На Нікопольщині вирощують кавуни: відео

На 20 гектарах вирощують чотири сорти баштанних. Вони достигають один за одним з різницею в тиждень. Роботи у полі ускладнюють постійні обстріли армії рф. Але фермерське господарство продовжує роботу.

«У нас багато земель в прифронтовій зоні, де дуже тяжко збирати врожаї. І от навіть був випадок, що комбайн наїхав на міну. Найголовніше те, що люди не пошкоджені, а ось техніка зазнала певних ушкоджень. Але все добре. Ми працюємо, збираємо, сіємо, дискуємо. Вибору немає, треба йти вперед», говорить фермер.

Кавуни продають як в роздріб, так і гуртом. Їх купують жителі Нікопольщини та розвозять по селам і магазинам.

088e9594a13af363

Інженер Денис розповідає, що його батько 20 років займається кавунами. І він може визначити, який кавун вже достиг і його можна збирати з поля.

«По “баранчику”, ворсі на хвостику, яким він кріпиться до куща. У стиглого кавуна навіть колір відрізняється: у нього більш жовті лінії. Особлива та сторона, якою він лежить до сонця. По ній краще за все видно. У нього вже повністю висох “баранчик”. І один з найголовніших показників — те, що на хвостику майже немає ворси, і навіть почали з’являтися коричневі плями», каже чоловік.

801ce9ce1430fa21

На ринку слід обирати кавун з зеленим, а не сухим хвостиком. Це свідчить про те, що його нещодавно зірвали. Сухий  кінчик навпаки «показує», що кавун десь з тиждень пролежав у фурі. Щодо звуку, то в стиглої ягоди він має бути глухуватий.

 

Ще новини Нікополя: У Нікополі планують за 2,1 млн відремонтувати найпростіше укриття в ліцеї

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×