Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
737
Без категорії
737

121 нещасний випадок на виробництві, з них 5 смертельних зафіксовано у Нікопольському регіоні за рік

121 несчастный случай на производстве, из них 5 смертельных зафиксировали в Никопольском регионе за год

За 2021 рік до Нікопольського відділення ФСС надійшло 121 повідомлення про нещасні випадки та гострі професійні захворювання на виробництві, у тому числі 5 випадків із смертельними наслідками та 89 повідомлень про захворювання медичних працівників на Covid-19 у Нікопольському регіоні.

Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на Нікопольське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Зазначається, що проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням викликаним умовами праці, є основними завданнями сектору профілактики страхових випадків Нікопольського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області (далі – Нікопольське відділення ФСС), які в свою чергу виконують страхові експерти з охорони праці відділення.

Станом на 01.01.2022 у Нікопольському відділенні ФСС зареєстровано 9 221 підприємство, установа, організація незалежно від форми власності та господарювання, середньооблікова чисельність штатних працівників на яких становить – 37 367 осіб.

Із загальної кількості нещасних випадків: 25 визнані такими, що пов’язані з виробництвом, у тому числі 9 з тяжкими наслідками або можливою інвалідністю та 45 – визнані такими, що не пов’язані з виробництвом у тому числі 7 смертельних (2 минулих років), 38 гострих професійних захворювання у медичних працівників. 51 нещасний випадок перебуває у стадії розслідування.

Протягом 2021 року травми пов’язані з виробництвом отримали працівники 8 підприємств, якими охоплено 6 видів економічної діяльності. У порівнянні з 2020 роком загальна кількість нещасних випадків, які визнані такими що пов’язані з виробництвом знизилася на 53,7%. (25 випадків у 2021 році проти 54 випадків у 2020 році).

121 нещасний випадок на виробництві, з них 5 смертельних зафіксовано у Нікопольському регіоні за рік

У Нікопольському регіоні зареєстровано 9 221 підприємство

Аналіз показників травматизму, пов’язаного з виробництвом показав, що за 2021 рік через організаційні причини сталося 20 нещасних випадків (80% від загальної кількості нещасних випадків), 3 нещасних випадки внаслідок технічних причин (12%) та 2 нещасних випадки з психофізіологічних причин (8%).

Зниження рівня виробничого травматизму можливе за умови виконання посадовими особами та робітниками інструкцій з охорони праці, реалізації дієвого контролю за дотриманням працівниками своїх обов’язків, – нагадують у Нікопольському відділенні ФСС.

Скільки у Нікополі витратять на соціальний захист населення у 2022 році

Поліцейські громади Нікопольщини відзвітували перед населенням (фото)

У Покрові бригада «швидкої» прийняла позашпитальні пологи – народилася дівчинка

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×