Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2139
2139

32-річний шахрай з Нікополя обікрав співробітницю поліції

32-річний шахрай з Нікополя обікрав співробітницю поліції

Шахрай з Нікополя на одному з інтернет-серверів оголошень виманював у продавців дані банківських карток, а потім з їхніх рахунків знімав гроші. Жертвою його злочинної діяльності стала співробітниця поліції, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Національну поліцію у Дніпропетровській області.

Внутрішня безпека НПУ та дніпропетровські правоохоронці припинили незаконну діяльність зловмисника.

Оперативники Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримали інформацію про те, що невідома особа викрала з банківського рахунку працівника правоохоронного органу гроші. Виявилося, що поліцейська стала черговою жертвою  інтернет-шахрая.

32-річний шахрай з Нікополя обікрав співробітницю поліції

В рамках захисту системи оперативники УДВБ та управління розкриття злочинів, учинених стосовно поліцейських, ДВБ НПУ встановили, що шахрайською схемою заробітку в інтернеті займався 32-річний мешканець Нікополя Дніпропетровської області. Чоловік під виглядом покупця висилав своїм жертвам посилання на фішинговий сайт, зовні схожий на  сторінку оплати товару популярного інтернет серверу об’яв.  Коли особа вводила там свої дані банківської картки для підтвердження грошового переказу, вона власноруч передавала інформацію зловмиснику.

29-річна помічниця дільничного офіцера поліції  перейшла за посиланням, що надіслав аферист.  Вона діяла відповідно до інструкцій на сайті. Трохи згодом з її рахунку було списано всі гроші.

За зібраними матеріалами слідчі відділення поліції Криворізького РУП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели у фігуранта санкціонований обшук. Під час заходу  вилучили мобільну та комп’ютерну техніку, сім-карти. В мобільному телефоні чоловіка зберіглася переписка з іншими ймовірними потерпілими від дій шахрая.

32-річний шахрай з Нікополя обікрав співробітницю поліції

Наразі слідчі криворізької поліції готують фігурантові оголошення про підозру. За проведені махінації зловмиснику може загрожувати до 3-х років позбавлення волі. Триває подальше досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Криворізька південна окружна прокуратура Дніпропетровської області.

Правоохоронці проводять роботи з розмінування Нікополя та прилеглої території

 

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×